Author Archive

image Då jag var barn/tonåring hade vi stuga på Värmdö i Stockholms skärgård. Umgängeskretsen var stor och välblandad av sommarstugegäster och fast boende så jag rörde mig över många av de olika öarna som bildar Värmdö. Bland annat “hängde” jag mycket på Djurö. Därför visste jag, den där gråkalla vinterdagen vi besökte husvagnsmässan i Kista, att det skulle finnas en camping ute på Djurö. Read the rest of this entry »

Comments No Comments »

Bye bye Öland ... för denna gångenVårt campande bygger oftast på att planlöst åka dit näsan pekar. Tyvärr såg vädret ut att bli svart, blåsigt och blött åt de två väderstreck vi vände oss (söder och väst). För en sekund fanns tanken att stanna på Öland. Öland är ju alltid Öland och vädret brukar, om det inte är vackert, åtminstone vara hyfsat. Under tiden vi hade beslutsångest hade vi hunnit över bron och in till Kalmar. Efter en stadig lunch, på en superrörig snabbmatsrestaurang, och lite shopping beslutade vi oss för att åka något söderut.

 

Read the rest of this entry »

Comments No Comments »

2012 års semester hade 3 veckor som skulle tillbringas i husvagnen och förhoppningsvis ute på vift i vårat ljuva sommarland. Det vi hade bokat var en vecka på Böda Sand men platsen var från söndag till söndag och vi var redo att åka redan fredag eftermiddag. Ellan och Mange brukar fricampa på ett ställe på Öland och rekommenderade det varmt så vi beslöt oss för att fricampa två nätter innan Böda – i Bläsinge hamn.

 

Read the rest of this entry »

Comments 1 Comment »

Vi har under åren varit på ett antal husvagnsträffar och visst är det trevligt att träffa massa människor men problemet är att man oftast knappt hinner säga hej till alla. När man sätter sig i bilen för att åka hem och summerar ihop  träffen/helgen som passerat konstaterar man varje gång att man knappt hunnit umgås med någon. Detta har gått och molat (uttryck från en fd. arbetskollega) en tid.

Comments No Comments »

Vi hade spånat en del kring vart vi skulle ta vägen efter Daftö- Köra in i landet, Öland, stanna kvar på västkusten? När vi satte oss i bilen och svängde upp på motorvägen ut från Strömstad bestämde vi oss för att köra E6:an en bit söderut för att sedan vända inåt landet igen … men efter ett par mil ställde vi om planen, stannade kvar på västkusten och tog sikte på Kungshamn och Smögen. Varken jag eller Eva hade varit i Smögen på 20 år men vi har båda väldigt fina minnen från den lilla pärlan. Promenader utmed bryggan, livlig försäljning i fiskaffärerna, caféer i gränderna för att inte tala om alla båtar. Det skulle bli spännande att se hur Smögen hade utvecklats sedan sist. Read the rest of this entry »

Comments No Comments »

Vagnen var tvättad och tankad med vatten, bilen hade fått i sig lite ny och fräsch olja både här och där. Det enda som nu som saknades var frun i huset. Nästan två timmar för tidigt ringer hon hem och säger; Jag slutar nu! … Nu … på en gång alltså? … Ja, fick jag till svar. Hoppla, jag som hade kvar att svabba av bilen innan vi gav oss ut på vår road trip. I samma veva som jag och pojkarna sköljer av det sista på bilen svänger Eva in på gården … perfekt tajmat, va? Read the rest of this entry »

Comments No Comments »

Så var det dags för ytterligare en turné med vår kära husvagn. Vi hade denna helg blivit nedbjudna av Peter (Justme68)  till Göteborg och en helg med underbar racing som huvuddel och dessutom få campa mitt i händelserna. Efter en stressad dag på jobbet (jag ville komma iväg så fort som möjligt) så skyndade jag mig hem. Eva och barnen stod klara och väntade så det var bara att svida om och sedan sätta högsta fart mot Sveriges baksida (även känt som Göööteborg). Resan sydost ut höll så när på att sluta i en riktig katastrof på grund av ett misstag men turligt nog redde det ut sig. Efter Mariestad kom vi ikapp ett par lastbilar. Jag planerade att blåsa förbi dessa när den polskreggade lastbilen, som låg sist av de två, fick för sig att göra detsamma. Read the rest of this entry »

Comments 1 Comment »

Före till vänster och 35 minuter senare till höger, området var lite styvt en halv kvadrat meterJag har i stort sett enda sedan vi köpte Gurra gått och retat mig på den matta glasfiberfronten och bakdelen. Den var så matt att den nästan skulle platsa i militären om man bortsåg från att den är vit. Nu var måttet rågat så efter ett tips från min glade jobbarkompis, som har båt, använde jag Autosol till glasfibern.
Ja ja, Autosol använde jag i början av min polerarkarriär med ganska bra framgång men det “bettar” ju i ordentligt så jag tog det lite varligt till en början.
Read the rest of this entry »

Comments 2 Comments »

Denna helg var uppbokad med ett besök hos våra goda vänner Carina och Stefan (Carina61 och Husbonden) på deras semesterturné. Vi hade gjort upp att vi skulle träffas på Grisslehamns Camping där de redan hade tillbringat ett par dagar ihop med Crizze och Aron samt att några till skulle dyka upp under fredagskvällen.
Jag hade hotat mig till att planka ett par timmar för att vi skulle komma iväg skapligt men helt plötsligt åkte Eva på att jobba förmiddag så vi skulle inte komma iväg som planerat vilket grumlade det hela en aning. Efter lite velande beslutar vi oss för att skippa Grisslehamn och istället satsa på Åråshult som vi hört så mycket om. Read the rest of this entry »

Comments 3 Comments »

För ett par helger sedan hade vi varit och “rekat” ett riktigt fint litet vildcamparställe utmed Näshultasjön och vi hade bestämt att vi skulle prova på det denna helg. Det finns två vägar till detta ställe, lite mer asfalt med 5 km grusväg eller lite mindre asfalt men 13 km grusväg … det är 16 km kortare sträcka till det lite längre grusvägsalternativet så vi beslutade oss för detta alternativ. Uppfostrad som jag är väntade jag på att Eva, som åkte egen bil, skulle ta täten men hon lät mig åka först … tack för det. 😀 Read the rest of this entry »

Comments 3 Comments »