Archive for the “Dalarna” Category

Vi hade varit på Tomteland hela dagen och velade rätt länge om vilken camping vi skulle välja  för natten. Då vädret inför kvällen började likna  regn beslutade vi oss för att lämna Mora och även Rättvik  bakom oss för att åka söderut. Då vi inte trodde oss hinna  ända ner till Afrika innan John Blund skulle dyka upp stannade vi i Falun  på Lugnets  camping.

Lugnets camping gjorde verkligen skäl för namnet. Det  var inte ens halvbelagt så vi hade inga problem att välja en bra  plats intill en liten lekplats och nära servicehusen. Vi tog en kvällspromenad  och spanade in den höga skidbacken och de öde simbassängerna  men intressantare än så var inte omgivningen utanför campingens  stängsel.

Read the rest of this entry »

Comments No Comments »

Vi hade lämnat dottern på ridläger i Sala och styrde ekipaget mot Dalarna. Vi hade inget direkt mål utan  körde på måfå. Då vi kom till Borlänge kändes  inte träsmaken (vi åkte Volvo) allt för hemsk utan vi manade  oss ytterligare några mil norrut till Leksand och Västanviksbadets  camping.

När vi gled in i Leksand var det sen eftermiddag men staden kändes ändå helt tyst och öde. Likaså campingen.  Det var inte ens halvbelagt men det gjorde inget för vi kunde då  glida in på en fin plats med härlig utsikt över Siljan. Det  visade sig i efterhand att det under hela vår vistelse skulle regna mer  eller mindre så Siljan fick aldrig tjänstgöra som annat än  bakgrund till våra måltider.

När vi hade spänt upp förtältet promenerade vi lite på området men det fanns inte särskilt mycket att se mer än servicehusen. De var inte de modernaste vi har stött på men de var rena och dugliga  för syftet och även om duschhytterna var små var de iallafall  gratis.

Read the rest of this entry »

Comments No Comments »