Archive for the “Husvagnen” Category

Så klarade Gurra av besiktningen galant.
De gjorde även det omtalade gasolprovet. Numer är det inte lag på det eller; SBP har inte längre med det som en kontrollpunkt, vilket jag tycker är synd. Allt är inte bättre i övriga Europa. Just detta tycker jag är en kass sak.
Aja skit samma, Gurra får nu rulla ytterligare 2 år vilket känns skönt men jag var väl inte direkt orolig med tanke på att jag justerade bromsarna några dagar innan med gott resultat… kanske får efterjustera lite grann på vänster bak 😉

Comments No Comments »

Japp då hände det igen. Vi har blivit med ny vagn, närmare bestämt en KABE Royal 670 från ’96.
Planlösningen i vagnen heter B5 vilket innebär att det är en dubbelsäng längst bak med ett “sidebord” bredvid. Det sitter även ett bäddskåp på bakväggen. Som vanligt på Royal-modeller från denna era är den fullsmetad med allt som fanns att tillgå då. Golvvärme, ugn, utvändigt gasoluttag, anslutning för utvändig dusch, klimatanläggning med avfuktare, skidfack med två öppningar etc.

Nu är det full fart för att pimpa ordning på den så den ska passa oss. Grejer ska flyttas över, den ska tvättas in och utvändigt och framförallt ska gamla Ola säljas.

För mer info se KABE Royal 670 B5 Ð-edition

Comments 5 Comments »

Så har jag äntligen funnit dom rätta fälgarna till vagnen. Visst var drömmen en uppsättning likadana som bilen har men jag gillar mina Aero-fälgar jag har på bilen och tyvärr har dessa fel bultdiameter för att passa Ola.
Vägen var lång och för drygt en månad sen hade jag fått tag på en uppsättning riktigt okej fälgar med kalasdäck av samma storlek som däcken jag hade innan (13″). Tyvärr blev aftonen de skulle monteras inte alls som jag tänkt mig. Efter en hel del trixande så gav jag slutligen upp, jag hade blivit lurad. Fälgarna hade fel bultdiameter så det var bara att ge sig och returnera fälgarna till säljaren. “Plåtisarna” monterades igen och “navisarna” såg rätt okej ut …….. NOT. Read the rest of this entry »

Comments 6 Comments »

Just nu står vi i valet och kvalet om vi ska satsa på vintercamping även i år. Vi vill verkligen ställa upp vagnen för säsong men vi vet inte vart vi vill lägga våra surt förvärvade pengar. Förra vintern stod vi i Gillersklack och det var i och för sig helt okej men campingen var lite småtrist med mycket vi och dem-känsla. Dessutom fanns det inte direkt mycket att göra, förutom att bada i poolen, när snön uteblev. Kopparberg är en superfin håla men, ja just det, en håla. Read the rest of this entry »

Comments 2 Comments »

Så var äntligen söndagen kommen när det var klubbat att Ola skulle flyttas hem, från sin säsongsplats uppe i Gillersklack, till den sköna garageuppfarten. Dock inte utan orosmoln för jag hade hört ryktesvägen att det hade kommit snö i Kopparberg i början av helgen. Grannen slog en signal för att säkerställa väglaget i Gillersklack och tjejen i receptionen intygade att det var lite snö i terrängen men på vägarna var det fritt.
Strax efter 10:30 anlände vi till en vintercamping som sjöd av rörelse. Många hade tänkt samma tanke som vi, att helgen skulle vigas åt hemtagning av husvagn. Som tur var stämde tjejens story om snön. Lite i dikena men tomt på vägarna.

Vi hade knappt klivit ur bilen så kom nästa orosmoln. Två av Klackengrannarnas vagnar satt som fastgjutna i gruset. Hur står det till med vår vagn då? Vi hade flyttat den några helger tidigare så det borde inte vara några problem. Efter en snabb insats med grannarnas fastkärvade bromsar kunde vi hänga på vår egen Ola och checka ut från Gillersklack.

Uppe på riksväg 50 kändes det riktigt bra. Solen kikade fram mellan molnen och vi var på väg hem med Ola. Snart börjar säsongen på allvar men först ska det tvättas och skrubbas och en del saker ska justeras inför valborgshelgen som blir vårat startskott på sommarsäsongen. Återkommer till detta senare men Vildcamparna är i högsta grad inblandade …

Comments No Comments »

Efter en tids letande och resande fann vi slutligen vår vagn i Linköping. Husvagnar som cirkulerat i tankarna är främst KABE och Polar kring sex meter. Idén till vagn startade efter ett besök hos Caravan AB utanför  Eskilstuna när vi klev in i en Polar 570 Aero. Jag har länge  suktat på just en  Polar Aero eftersom modellerna är ganska  ovanliga  och designen invändigt och utvändigt tilltalar mig. Nu tände  även Eva till efter besöket och sökandet var igång. Vi  kom fram till att om det ska bli en Aero så måste det till en 620 för att passa oss. Tyvärr missade vi en på det berömda  hårstrået. Den såg riktigt fin ut och var välutrustad.

Read the rest of this entry »

Comments No Comments »

Så kom äntligen tältet vi väntat på, tyvärr en vecka försent men nu var det i alla fall hemma. Likt ett barn på julafton var jag sugen på att se det så direkt efter maten gick jag och Max ner till husvagnen för att provmontera. Noterade när jag bar ner det att det var väldigt mycket lättare än vårat gamla Svenska Tält, aja tänkte jag ska säkert vara så. Vi lade ut ställningen som den skulle vara och noterbart är att den var betydligt tyngre än det förra vi hade, men nu var det iofs i aluminium och detta är väl stål tror jag jag. Eva hjälpte till att trä i tältet på vagnen, gick rätt smidigigt bortsett från att det sitter små hållare till ställningen på tältet som högg i fästena som sitter på vagnen. Nu börjar det så smått gå fram hur det kom sig att tältet var såååå lätt … det saknades fönster, gardiner etc.
Slängde mig på telefon och fick tag på säljaren som försäkrade att det måste nog ligga kvar i deras husvagn, dom hade ju köpt vagnen precis och inte hunnit använda den ännu därav att han inte hade 100% koll på allt till den. Han skulle fixa detta så fort han var hemma igen och han gav som vanligt ett trovärdigt intryck så jag känner mig inte blåst … än ;o]
Fortsättning följer…

Comments No Comments »

Idag blev det officiellt vår på Ðorfmeister’s ägor. Dagen då utevattnet slogs på. Detta kan inte firas bättre än med att jag och yngsta sonen, Neo tvättade husvagnen för första gången i år. Solen värmde behagligt så vattenslang och tillbehör plockades fram. Jag monterade ihop allt och gav sedan order till sonen att slå på vattnet. Som tur var höll jag inte i “pistolen” utan den låg fritt på marken och det sprutade överallt, fanskapet läckte som ett såll. Aha, in med son i bilen och snabbt ner till Silvan för att införskaffa mig en ny picka. Jisses, vilket hästgöra det är att gno på vagnen. Nästa gång ska jag köpa typ en 320 vagn med försänkt tak ;o]
Men efter en rejäl stunds slit och gnoende så står nu vagnen där skinande ren och återigen imponeras jag över hur bra “Ren Fritid” verkligen fungerar. Till och med fågelbajjet ger med sig lätt och för att inte tala om dom klassiska svart ränderna som blir på husvagnar. Jag är verkligen imponerad över detta medel … ooops glömde, till och med den trista kofferten blir lätt som en plätt skinande vit utan massa gnoende med T-Röd, som använts tidigare för att få denna vit. Nej jag är inte pedant jag vill bara ha ordning och reda på prylarna samt att dom ska vara fräscha. Är en koffert vit ska den vara vit, inte gräddvit eller som den stått i ett rökrum en längre tid. ;o]
Men jösses, vad skönt det känns när jag har tagit mig igenom detta. Jag kan njuta av sin rena vagn och dagen till ära hittades ett förtält på blocket.se som passar perfekt till vår vagn. Ett Trio tält. Kanske inte helt matchande färgmässigt men betydligt finare och nyare än vårt gamla bruna och beiga, Svenska tält från början på 80-talet.
PS. Mitt älskade hockeylag passade även på att ta sig tillbaka till hockeyns finrum igen, SSK is the best, may the best team win!

Comments No Comments »

Klicka för större storlek Så var det dags för min första besiktning med husvagn. Tiden  hade skjutits på tiden en del eftersom renoveringen dröjt ut på  tiden samt att besiktningstiderna är tämligen begränsade under  sommarhalvåret för tydligen ska även besiktningsmän/kvinnor  också ha semester?! 😉  Färden till Köping där premiären skulle äga rum gick  smärtfritt och jag kom fram i god tid. Jag låste upp allt i vagnen  enligt broschyren jag fått med posten tidigare. Väl inne börjar besiktningsmannen att kommentera min bil. Han tycker att den låter som  den ska skära när som helst. Han har ju minsann åkt en hel del  turbobilar i sina dagar och gör så även nu. När jag då  ställer frågan vad för bil han har kryper det fram att han har  en Volvo 940 lättrycksturbo och den låter minsann inte alls som min  bil. Undrar om detta kan höra samman med att min är masserad, har 3″ avgassystem, öppet luftfilter samt öppen dumpventil?! …  nåväl nu var det ju inte bilen som skulle kontrolleras utan den kära  Polaren.

Ena killen smiter in under vagnen medans hans kollega kör med nån sorts rullmanick mot hjulen. Nyfiken som jag är känner jag mig som en liten undulat som sitter på hans axel medan han nickande, pustande
och hummande synar vagnen. Efter en del ruskande, tryckande, lyftande, gungande är de helt plötsligt klara, jag tar emot protokollet, som styrker deras kommentar om att vagnen är väldigt fin och välvårdad
för sin ålder.

Comments No Comments »