Archive for the “Jönköping” Category

En av kvällarna under elmiamässan -09 satt jag och Micke “Json” och spånade om vi skulle prata med Göran och gå ihop och ordna en forumträff i Gränna till våren 2010…och så fick det bli. Under hela vintern och tidig vår höll vi via mail kontakt och la upp riktlinjer och planer inför, det som skulle visa sig bli, husvagnsforums hittills största medlemsträff.

Redan på onsdagskvällen begav vi oss hemifrån. Som de flesta som följer vår blog vet så slutar jag ofta 19:30, alltså kom vi inte iväg förrän det hade börjat skymma ute. Vi hade bestämt att träffa Peter och Anneli utanför Mjölby för att tillsammans åka de resterande milen till Gränna. Read the rest of this entry »

Comments 1 Comment »

Så hade det blivit tisdag eftermiddag. Vi/jag hade bestämt att jag ensam skulle släpa med mig vagnen ner till Jönköping för vårt årliga besök på Elmiamässan och träffen med alla kompisar från HF. Vi hade inte setts på ett år, eftersom vi har varit väldigt dåliga på träffar i år, så desto roligare skulle det bli. Anledningen till att jag skulle åka ner redan på tisdag kväll var för att 10:00 öppnade mässan för branschfolket och jag hade fått order av chefen att infinna mig vid entrén 1000 sharp. Att pendla till Jönköping lockade inte så jag gav mig ut på min första campingtur ….. ENSAM. Jag hade knappt lämnat hemkommunen innan den udda känslan att köra vagnen själv infann sig. Det skulle bli lite pirrigt att sova själv i vagnen men jag repade mod och tog rygg på en långtradare som ledde mig över Östgötaslätten. Det var nästan bara jag och ett gäng lastbilar ute på vägarna vid denna tidpunkt. Read the rest of this entry »

Comments 1 Comment »

Har precis kommit in på mässområdet efter tiggande och bönande hos CC-folket som ansvarar för mässcampingen. De hjälpte mig snällt på plats och instruerade mig var Husvagnsforum.com ska stå. Vi står på ungefär samma plats som förra året men har flyttat lite närmare Huskvarna. Vårat område är nog bland de bästa, tror jag.  Just nu väsnas en sugbil som sedan igår sugit upp ca 120kubik vatten ur marken och område 1 är riktigt blött. Ska ni stå där så glöm inte gummistövlar och åror.
Dock ser det bättre ut enligt vädergudarna. Regnet ska ha gjort sitt för denna helg och tempen på området ligger just nu på 13 grader och rätt vindstilla. Glöm inte att packa varma kläder, och då menar jag vintervarma kläder, för i,natt var det ca 8 grader i Jönköping.
Nu ska jag strax bege mig in på mässan och dregla litegrann. Vi hörs senare go’vänner.
Herr Dorfmeister live från Jönköping.

Comments 3 Comments »

Så var dagen äntligen kommen när avresa till Elmiamässan  skulle ske. För en gångs skull var det jag som packade vagnen medan  Eva var i skolan för att skriva prov. Nu var det iofs inte farligt mycket  som skulle packas men eftersom jag var sugen på att tvätta av vagnen  och bilen innan avfärd så blev det lite stressigt. Ungarna skulle  hämtas klockan 15:00 på dagis för att sedan släppas av  på stationen med sina äldre syskon. Tågresa till mormor stod  på schemat. Vi vinkade av ungarna på stationen och åkte hemåt  i högsta fart för att haka på vagn och komma iväg. Det  kändes lite konstigt att åka på “nusnagnsemester”  utan barnen. Vi kom iväg och ställde snabbt in de nyinförskaffade  speglarna, vilka verkar väldigt bra. De sitter klockrent och man ser perfekt  vad som sker bakom vagnen utan störande A-stolpe osv. När vi närmar oss Sveriges Jerusalem, närmare bestämt  backen ner från Gränna mot Jönköping, så frågar  Eva vad det är för vitt hon ser på slänten alldeles intill  Vätterns södra strand. Huj! Det är husvagnstak som ser ut som  ett snötäcke runt mässan. Imponerande!

Read the rest of this entry »

Comments No Comments »