Archive for the “Kalmar” Category

Bye bye Öland ... för denna gångenVårt campande bygger oftast på att planlöst åka dit näsan pekar. Tyvärr såg vädret ut att bli svart, blåsigt och blött åt de två väderstreck vi vände oss (söder och väst). För en sekund fanns tanken att stanna på Öland. Öland är ju alltid Öland och vädret brukar, om det inte är vackert, åtminstone vara hyfsat. Under tiden vi hade beslutsångest hade vi hunnit över bron och in till Kalmar. Efter en stadig lunch, på en superrörig snabbmatsrestaurang, och lite shopping beslutade vi oss för att åka något söderut.

 

Read the rest of this entry »

Comments No Comments »

Äntligen framme vid Böda SandVi hade bestämt att inte åka till Öland två somrar i rad men en vinterkväll i början av 2012 började vi ändå titta efter platser på Böda Sand. Då vi hittade en ledig plats som var stor nog för vår vagn samt hade både vatten och avlopp på tomten och låg nära “centrum” kunde vi inte låta bli att boka in oss. Det visade sig, ett halvår senare att vi hade bokat en riktig guldplats. Då platsen låg längst in på den trånga, välfyllda gatan valde vi att backa in ekipaget.

Read the rest of this entry »

Comments No Comments »

2012 års semester hade 3 veckor som skulle tillbringas i husvagnen och förhoppningsvis ute på vift i vårat ljuva sommarland. Det vi hade bokat var en vecka på Böda Sand men platsen var från söndag till söndag och vi var redo att åka redan fredag eftermiddag. Ellan och Mange brukar fricampa på ett ställe på Öland och rekommenderade det varmt så vi beslöt oss för att fricampa två nätter innan Böda – i Bläsinge hamn.

 

Read the rest of this entry »

Comments 1 Comment »

Nu var det inte fullt så kallt, men
dessa turister vet ni 😉

Efter en lång dag på Astrid Lindgrens värld rullar vi nedför Västerviks camping-infart. Trots att vi är både trötta och hungriga tar vi skylten med ordet FULLT med jämnmod. Vi behåller även fattningen då det, efter ett telefonsamtal, visar sig att campingen i Gamleby, som vi hade som reserv, även den är fullbelagd. Efter liten överläggning ringer jag en camping på måfå – Tättö Havsbad. Det visar sig vara ett lyckodrag. Campingvärden har en elplats kvar och lägger undan nyckeln åt oss efter att jag har bedyrat att
vi är där inom en timme.

Read the rest of this entry »

Comments No Comments »

 

Jag trodde att det var en myt att smålänningar är snåla men efter vårt besök i Vimmerby och Vimmerby camping, Nossenbaden så inser jag att det inte endast är ont förtal – viss sanning finns det allt. Av vilken annan anledning ställer vi annars upp oss som en av vagnarna i sardinburken? Mindre husvagnstomter har jag aldrig tidigare stött på. När vi väl har baxat in vår totalt 7,5 meter långa vagn på den sluttande tomten, med halva baken uppe i en grässlänten, så finns det inte utrymme för nya ekiapge att ta sig in på de tomma tomterna innanför vår vagn. Som tur är har de lite dålig koll nere i receptionen och sätter ut FULLT-skylten innan campingen verkligen är fullbelagd och vår vagn får ostört stå som stoppkloss.

Read the rest of this entry »

Comments 2 Comments »

Alla åker till Öland. Självklart åker då också vi till Öland. Öland är fantastiskt och så svenskt som ett sommarsverige kan bli. Öland är ett fantastiskt semesterparadis. Öland är fantastiskt i sommarskrud. Öland är fantastiskt i solsken…….men Öland är inte särskilt fantastisk en regnig vecka i augusti.

Vi rullar över bron i tidiga kvällningen. Bron i sig är halva grejen med att åka till Öland. Nästan i klass med att åka charter till Mallorca. Man lämnar liksom Sverige.

Read the rest of this entry »

Comments No Comments »