Archive for the “Örebro” Category

När vi lämnade världens tråkigaste stad bakom oss (Töreboda) stod vi åter utan resmål. Söderut var i och för sig inte aktuellt, då semestern började lida mot sitt slut, men de tre kvarvarande väderstrecken sonderades via campingkartan och några resmål kom på tal. Vi var först inne på att åka till Karlsborg men då väderkartan lovade regn över Vättern styrde vi istället mot Vänerns östliga kust. Read the rest of this entry »

Comments No Comments »

Vi bestämde redan i juli att vi skulle tillbringa vintern på Ånnaboda camping strax utanför Örebro. Vid vårt besök på sommaren så tyckte vi att campingen var helt okej och framförallt tyckte vi att läget var suveränt. Inte allt för många mil hem, ett skönt naturområde med trevliga strövområden och vintersportmöjligheter. Och läget har verkligen inte varit något att klaga på. Read the rest of this entry »

Comments No Comments »

Det är fortfarande mycket kvar av sommaren men ändå har mina tankar under de senaste veckorna kretsat kring vintercamping. Detta var en av anledningarna till att vi bokade plats på Ånnaboda camping denna helg. Ånnaboda ligger ett par mil utanför Örebro och Örebro ligger en timmes bilresa från Eskilstuna – för oss passar detta perfekt då avståndet till campingen är det som just nu är viktigast. Skidbackar, After ski och Bamseklubbar klarar vi oss utan, vi vill bara ha lite lugnt och skönt samt viss chans till en vit vinter. Read the rest of this entry »

Comments 2 Comments »

Helgen närmade sig och med den hotet om att nästa vecka skulle värmen och solen ersättas av regn och kyla. Vi hade inte planerat att åka ut denna helg men eftersom sommaren verkade ta en paus så beslöt vi att ändå slänga oss iväg ifall det inte skulle bli fler solskensdagar på Mickes semester. Som så många gånger tidigare detta år valde vi en campingplats som ligger i vår närhet – Hampetorp. Vi rullar nedför backen till campinginfarten med gott humör. Den sommarjobbande tonåringen i receptionen pekar darrigt ut vår plats och hälsar oss sedan välkomna till campingen som skulle visa sig vara en rätt trist historia. Vi får en väl tilltagen plats på en plan och välklippt gräsmatta. Trots att platsen är helt okej känns det ändå rätt stelt att stå uppställd på raka led med grannens vagnssida som utsikt och med ett pärlband av bilar längst med gatan. Read the rest of this entry »

Comments 1 Comment »

Idag “packade vi ihop” husvagnen. Den står iofs fortfarande kvar på säsongsplatsen men vi har förberett så att vi vid första, bästa barmarkstillfälle kan ta hem honombadtum.jpg igen. Så hur har vi då tyckt att det har varit att vintercampa i Klacken? Faktiskt helt okej.

Vi har haft lite otur med vintervädret och oftast lämnat campingen då det startade att snöa (så och idag). Detta har gjort att vi inte har utnyttjat våra kombinerade bad- och liftkort till annat än att bada men huj vad vi har badat. Så här välklorerad har jag nog inte varit sedan jag gick i simskola som femåring. Badsäsongen började bra med riktigt väluppvärmd barnpool, många roliga “leksaker” i stora poolen och en bubbelpool som var stärkande för en frusen och ledbruten småbarnsmorsa. Vad säsongen led blev det kallare i vattnet, leksakerna minskade i antal och bubbelpoolen gapade som en intorkad oas i öknen. Trist, för det kändes som att det blev en rejäl standardsänkning.
Read the rest of this entry »

Comments 2 Comments »