Archive for the “Östergötland” Category

Mitt i vecka 24 beslutade vi oss för att sticka ut med vagnen till helgen. Vädret såg ut att bli fint, jag var ledig och då vi inte skulle åka iväg över midsommar tyckte vi att det passade med en liten spontan tripp. Så där väldigt spontana var vi nu inte för vi hann ringa Peter och Annelie (som vi visste var campingsugna) och fråga om de skulle hänga på – och visst skulle de det. Read the rest of this entry »

Comments No Comments »

Som för så många andra var detta campingbesök inte direkt campingrelaterat utan vi campade för att ha någonstans att bo då vi besökte Kolmården – och precis så blev det. Vi rullade in på campingen sent på fredagskvällen. Campingvärdarna hade redan lämnat “bygget” men lagt ut en elnyckel åt oss så vi letade fram platsen och rangerade helt på egen hand. Allt vi hann med denna kväll var att glo rakt in i vår danska grannes vagn. Vagnarna stod inte onormalt tätt men otroligt på raka led så om de i vagnen intill duckade kunde man se genom fönstrena flera vagnar bort.

Read the rest of this entry »

Comments 1 Comment »

Nu började semestern sakta rinna mot sitt slut, ja den vecka vi hade tillsammans denna gång. Efter Tättö bestämde vi  oss för att dela upp hemvägen lite för att få lite  mindre körning hem. Eva har sedan tidigare besökt S:t Annas skärgård  utanför Norrköping och hade bra minnen av det så vi siktade  däråt. Efter lite velande kring campingar ute på S:t Anna beslutade  vi oss slutligen för Mons Camping … ja eller mer korrekt; efter att ha  kört in med bil och vagn fanns det inget utrymme att ta sig därifrån.  Men vi tyckte campingen såg mysig ut med fin utsikt över skärgården  så vi gjorde aldrig någon större ansats till att söka  annan.

Read the rest of this entry »

Comments No Comments »

Vaknade upp torsdagen den 17:e Maj eller suttonde maj som norrmännen säger,  Norges nationaldag. Kikar försiktigt genom fönstret och upptäcker  att det ser ut som det ska spricka upp och bli fint väder. Upp ur sängen  snabbt som ögat. Denna dagen har vi väntat på alldeles för  länge eller så kom den alldeles för snabbt. Det var så  mycket som skulle göras innan men jag tror vi hunnit med allt. Vi har gjort  rent kassettoan, fått rent i färskvattentanken med hjälp av  ett pulver vi köpt på Caravan, vagnen är städad från  golv till tak vare sig det behövdes eller inte. Till och med dynorna har  tvättats och dessutom i tvättmaskinen trots att tvättlappen sa  kemtvätt. Ja, det har varit bråda dagar sen vi hämtade vagnen  fram till denna morgon.

Read the rest of this entry »

Comments No Comments »