Archive for the “Piff & Pimp” Category

Före till vänster och 35 minuter senare till höger, området var lite styvt en halv kvadrat meterJag har i stort sett enda sedan vi köpte Gurra gått och retat mig på den matta glasfiberfronten och bakdelen. Den var så matt att den nästan skulle platsa i militären om man bortsåg från att den är vit. Nu var måttet rågat så efter ett tips från min glade jobbarkompis, som har båt, använde jag Autosol till glasfibern.
Ja ja, Autosol använde jag i början av min polerarkarriär med ganska bra framgång men det “bettar” ju i ordentligt så jag tog det lite varligt till en början.
Read the rest of this entry »

Comments 2 Comments »

Tillbringade den superduper-sköna dagen ute på jobbet med Gurra (vagnen alltså). Anledningen till besöket var att fixa den läckande framrutan. Det var Eva som en dag ringde mig på jobbet och sa att det regnar in i vagnen. Då tyckte jag det lät konstigt med tanke på tvätten vagnen blev utsatt för ett par helger innan. Jag borde sett ifall det läckte. Det hade dock slutat läcka när jag kom hem som tur var men jag ville ändå hitta läckan . Ett par dagar senare när jag var nere i vagnen för att fixa ett par saker såg jag hur vattnet sakta men säkert läckte in. Fram med en tejprulle snabbt som attan och täcka för ordentligt eftersom jag då inte kunde avgöra varifrån det läckte.

Read the rest of this entry »

Comments 1 Comment »

Det var ett tag sen nu kära vänner men det har skett en del sen sist. Ola blev såld trots vad vissa trodde och vi blev nöjda. Sedan frågar man sig alltid … gjorde vi rätt nu?
Klart vi gjorde rätt… det är ju en KABE vi köpt. Hur kan det bli fel?! Nääää skulle inte tro det.
I och med att Ola blev såld så var detta det officiella startskottet för tronarvingen att ta över och få sig en behandling av fam. Ðorfmeister med allt var det innebär … extra av allt och målsättningen denna gången är solklar. Endast det bästa är gott nog … det är ju en Royal vi har och den är ju byggd med den målsättningen. Read the rest of this entry »

Comments 1 Comment »

Denna lördag har gått i tvättandets tecken, taket på Royalen var inte alls så fint som skulle önska. Speciellt inte efter 3 år utan omsorg så rotborste och jobbets värsta tvättmedel (AutoSmart G101) släpades fram.  Nu var det Rock n´ Roll som gällde. Efter en knapp dags arbetspass med en del annat pysslande också iofs så var taket återigen vitt … men fy va det satt. Mossa, alger och annan skit.


Comments 1 Comment »

Jag har ju länge förespråkat just original men har på sista tiden vacklat i min tro och jag blev tvungen att göra en resa inom mig för att finna svaret. Visst original i all ära men om man tar original fast nyare då?
Låt mig förklara, en del av er vet att jag gillar att pyssla och dona en del och Ola i all ära men allt var inte bättre förr. Till exempel är jag riktigt svag för den nya lacken på KABE. Om jag fixar detta på min gamla ’90-talare, Read the rest of this entry »

Comments 4 Comments »

Så har jag äntligen funnit dom rätta fälgarna till vagnen. Visst var drömmen en uppsättning likadana som bilen har men jag gillar mina Aero-fälgar jag har på bilen och tyvärr har dessa fel bultdiameter för att passa Ola.
Vägen var lång och för drygt en månad sen hade jag fått tag på en uppsättning riktigt okej fälgar med kalasdäck av samma storlek som däcken jag hade innan (13″). Tyvärr blev aftonen de skulle monteras inte alls som jag tänkt mig. Efter en hel del trixande så gav jag slutligen upp, jag hade blivit lurad. Fälgarna hade fel bultdiameter så det var bara att ge sig och returnera fälgarna till säljaren. “Plåtisarna” monterades igen och “navisarna” såg rätt okej ut …….. NOT. Read the rest of this entry »

Comments 6 Comments »

Efter att ha skämt ut mig på diverse campingar i sommar när jag ovetande har satt på mig Evas kjolar på grund av att jag inte har sett ett spår av innehållet i garderoberna 😉 så var det dags att fixa sånt i vagnen som inte blivit av, ja ni vet “jag fixar det sen-saker”
Vi hade sedan en tid tillbaka inhandlat ett par LED “lampor” som vi hittade på IKEA. Dioder heter de och kan drivas med 12V vilket är superduper i sammanhanget. Tyvärr var inte kameran med vid tillfället så jag återkommer med bilder av det utsökta resultatet.

När jag ändå var igång så var det även dags för läsbeslysning i sittgruppen fram. Vi har haft svårt att hitta en snygg och diskret modell som samtidigt ger ett bra sken.  Jag hittade ett par små spottar på jobbet som skulle fungera. De har ställbar ljusriktning, väldigt diskreta och lyser riktigt bra MEN, som den gamla dansdomaren Tony Irving brukar säga, de hade ingen knapp för att slå av och på. Efter en del forskande så hittade jag små vippströmbrytare på Kjell&Co så modifiering av de små lamporna inleddes och resultat blev riktigt bra om jag får säga det själv.

Comments 1 Comment »

Idag har vi löst problemet med ungarnas cyklar, vi har tidigare knölat in dom i vagnen men dels drar man in massa smuts och sen riskerar man att göra märken på inredningen. Att sätta ett ställ bakpå vagnen är inte heller nåt som lockar eftersom jag får ha dom långa stagen som går ner under vagnen och det ser rätt billigt ut tycker jag och sen har man ingen vidare koll på cyklarna. Inte heller har varianten med en dragkula och vanligt cykelställ på dragbommen lockat eftersom jag tycker det verkar lite vingligt.

Read the rest of this entry »

Comments 1 Comment »

Häromdagen fick jag nöjet att provköra en likadan vagn som vi har med Al-Ko 3004 drag på. Jag har ofta tyckt att boggie är stabilt som attans men om man jämför en boggie med eller utan Al-Ko så är det som natt och dag så jag gjorde slag i saken och införskaffade ett säkerhetsdrag från Al-Ko. Monteringen var busenkel, bort med den gamla gjutjärnshandsken som sitter med 2st M12 bultar och dit med den nya fina Al-Ko handsken. Monteringen är såpass enkel att nästan tom. min fru skulle klara av den 😉

Grannens kommentar: Din vagn går som tåget. (Vi har likadana vagnar)

Före:

Efter:

Comments 1 Comment »

Visst är det insidan som är viktigast men även ett vårdat yttre bidrar till trivsamheten … i alla fall för vissa i hushållet. Jag har grunnat en del på att byta ut baklyktorna eftersom dessa är förskräckligt solblekta vilket drar ner helhetsintrycket. Först funderade jag på att bara lacka på dom bleka röda fälten men lyktorna går ju inte att demontera alls så plan B blev ett par nya. Efter lite velande kring modell fastnade jag för denna modellen, ger lite modernare look på vagnen. När jag ändå var igång bytte jag ut alla röda lister på vagnen mot nya. Vilket lyft!

Före:

Efter:

Comments 3 Comments »