Archive for the “Södermanland” Category

Midsommar 2010 hade vi tänkt fira hemma då jag skulle jobba på söndagen men så började vi räkna dagar och insåg att jag ändå skulle vara ledig tre dagar i rad, torsdag till lördag. Vi beslutade på tisdagen att trots allt åka ut med husvagnen och efter att ha tackat nej till erbjudandet att campa ihop med våra grannar och deras vänner så ringde jag Läppe för att höra om de kunde ta emot oss. När jag hade presenterat mig för Per och småpratat en stund frågade jag om de hade någon elplats över. Vilket de självklart inte hade, men plats utan el kunde de ordna. Read the rest of this entry »

Comments No Comments »

Jag vet att jag, i något av våra första inlägg, har skrivit att vi skriver för att minnas. Nu har vi varit urusla på att uppdatera bloggen och så klart minns jag inte allt det jag skulle vilja minnas. Men innan det för evigt har fallit i glömska så ska jag ge en resumé från de campingturer vi hann med innan vi vinteruppställde i Ånnaboda.

När Loppan skulle börja sitt andra år på gymnasiet så lovade vi att skjutsa henne till skolan. Då hon under skolveckorna bor på internat i närheten av Nyköping passade vi på att fylla vagnen med annat än skolböcker. Vi hade hört en del gott om CC-campingen Strandstuviken och då den ligger i Nyköping föll det sig ganska naturligt att nu prova den.  Read the rest of this entry »

Comments 1 Comment »

För ett par helger sedan hade vi varit och “rekat” ett riktigt fint litet vildcamparställe utmed Näshultasjön och vi hade bestämt att vi skulle prova på det denna helg. Det finns två vägar till detta ställe, lite mer asfalt med 5 km grusväg eller lite mindre asfalt men 13 km grusväg … det är 16 km kortare sträcka till det lite längre grusvägsalternativet så vi beslutade oss för detta alternativ. Uppfostrad som jag är väntade jag på att Eva, som åkte egen bil, skulle ta täten men hon lät mig åka först … tack för det. 😀 Read the rest of this entry »

Comments 3 Comments »

Under ett halvår hade jag, tillsammans med “Larzan” och några till, planerat inför Husvagnsforums 5-årsjubileum som under Kristihimmelfärdshelgen skulle äga rum på Läppebadets camping. Det var en lång resa som denna onsdag hade nått sitt slut. När Majk kom från jobbet hade jag och dottern överlastat vår husvagn å det grövsta (och då hade ändå “kristerj” avlastat oss med fyra stora kartonger dagen innan). Vi hade under dagen packat in mat och dryck, kläder, underhållning till barnen samt ett tiotal stora kartonger med priser till de tävlingar och lotterier vi hade planerat in under festdagarna. Då vi på eftermiddagen rullar in på campingen, som ett av de första ekipagen, väljer vi i lugn och ro ut en plats där vi känner att vi kommer ha bra överblick över allt som kommer att ske de Read the rest of this entry »

Comments No Comments »

De senaste gångerna vi har varit “ute” med vagnen har vi åkt tillsammans med andra så nu längtade vi efter en vanlig, lugn campinghelg med familjen. Sagt och gjort! Vädret på fredagen var så vackert att jag ringde Majk och hörde om vi skulle ta oss en tur över helgen. Han nappade så klart direkt. Jag kom hem från jobbet strax efter 14 och då Majk kom ett par timmar senare hade jag stuvat in allt behövligt i vagnen. Read the rest of this entry »

Comments 2 Comments »

Majks syster med familj var ute på “turne” och ville komma på besök. Vi ville gärna träffa dem men som vanligt sög campingtarmen. Vi gjorde två flugor på smällen och campade ihop med syrran och hennes familj hela helgen.
Eftersom deras senaste anhalt var Stockholm och vår boplats är Eskilstuna kändes Mariefreds camping som ett vettigt mål. Vi har besökt campingen tidigare och visste att den är lugn och fin i en trevlig miljö och med fin badplats. Vi krokade på vagnen torsdag eftermiddag och slöt upp med systern framåt 18. Read the rest of this entry »

Comments 1 Comment »

Så idag har jag lärt mig en läxa den hårda vägen – vikten av att spara det man gör på datorn. Jag hade skrivit klart hela min recension om Läppebadens camping och vårt midsommarfirande. Jag ska sedan "bara" kirra till ett par bilder att lägga in. Jag är nästan klar med alla bilderna när skärmen blir kolsvart och det blir helt tyst här hemma. Dottern säger lite förstrött: aha nu kommer det vara strömavbrott i fem minuter. Va, får jag ur mig? Ja säger hon, det stod i brevet från elverket som vi fick härom dagen. Ah! skit! Så jäkla sur på mig själv då jag gjorde en sådan tabbe.

Så då ska vi se om man kan lyckas med detta …. igen?

Read the rest of this entry »

Comments No Comments »

Charmen med att ha husvagn är att man kan bestämma sig på sekunden. Precis det gjorde vi denna fredag. Vi bestämde på dagen att då Majk kommer hem från jobbet så ska jag ha packat vagnen klar så att vi kan dra iväg över helgen. Sagt och gjort. Majk hinner byta om till shorts och t-shirt innan han får hänga på vagnen på vår, för helgen inlånade, bil – en Chevrolet Blazer S10 -99 (hade inte Majk berättat här vad det var för “ras” hade ni fått nöja er med att den var en bil åt det bronsfärgade hållet). Tanken var att vi skulle åka till någon av campingarna kring Eskilstuna så när vi lämnade stan bakom oss var det Malmköping och dess campingplats vi tog sikte på. Vi hade hört väldigt mycket gott om den så nu äntligen var det upp till bevis.
Read the rest of this entry »

Comments 4 Comments »

Klicka för större bildVi hade bestämt att åka ut och campa tillsammans med våra grannar denna helg. Alla var hemkomna och färdigpackade strax
efter sjutton så då bar det av. Vi ville bara

ta en korttripp då vi kom iväg rätt sent och var tvungna att vara hemmatill senast 15 på söndagen så Mariefreds camping var den plats som fick vårt besök denna första, fantastiska sommarhelg. Efter lite trasslande vid incheckningen, då värden hade svårt att förstå hur våra husvagnslånande grannar kunde vara ute och campa med husvagn utan att ha ett SCR-kort, så blev vi till slut betrodda med elskåpsnyckel och platsnummer.

Read the rest of this entry »

Comments 1 Comment »

Efter jobbet på torsdagen hakade vi på vagnen och åkte ner till Max hamburgerrestaurang för att äta middag. Ja, nu brukar vi inte ta med oss husvagnen då vi äter skräpmat utan vi skulle självklart vidare efter att vi hade stillat våra magar. Vi hade inte bestämt till vilken camping vi skulle åka men valet stod mellan Bredsand, Djulö och Fiskeboda. Efter ett snabbt val i rondellen återstod bara Djulö och Fiskeboda och efter en snabb överläggning kom vi fram till att Fiskeboda skulle föräras ett besök av oss.

Read the rest of this entry »

Comments No Comments »