Archive for the “Stockholm” Category

image Då jag var barn/tonåring hade vi stuga på Värmdö i Stockholms skärgård. Umgängeskretsen var stor och välblandad av sommarstugegäster och fast boende så jag rörde mig över många av de olika öarna som bildar Värmdö. Bland annat “hängde” jag mycket på Djurö. Därför visste jag, den där gråkalla vinterdagen vi besökte husvagnsmässan i Kista, att det skulle finnas en camping ute på Djurö. Read the rest of this entry »

Comments No Comments »

Planlösa som vi ofta är tog vi, på fredagseftermiddagen, motorvägen österut. Det fanns några campingar i bakhuvudet. Bland dem fanns bland annat den camping Ellan och Mange “står säsong” på – Waxholm Strand. Vi har besökt den för några år sedan (se Bolviks camping) men aldrig campat där. Efter en snabb kontroll, att vårt tilltänkta helgsällskap verkligen fanns på plats, genade vi över Enköping till norra Stockholm. Read the rest of this entry »

Comments No Comments »

Bolviks  camping – campingen som Gud glömde.

Vi hade lämnat Dalarna denna morgon för att ta en tur ner till Stockholm.  Vår tanke var någon av campingplatserna ute i Vaxholm. Att ta sig  från Falun till Norra Stockholm är inte alldeles glasklart så
vi trixade omkring på lite småvägar vi trodde var genvägar  (som självklart visade sig vara senvägar) innan vi gled in i Storstockholm.  Gled är iofs inte rätt ord för vi åkte in i kommunen med  buller och brak. På en öde väg strax innan Täby, klockan  17:45 gick kopplingsvajern av. “VAD VAR DET?”, skrek jag. Av Mickes  min att döma var det inte det allra bästa som kunde hända där  och då. Turligt nog kunde vi hitta “klumpen” som hade lossnat  då vajern brast men sen då? Var hittar man någon som kan ge  en ett handtag eller en ny koppling mitt i ingenstans? Faktum är att det  gick.

Read the rest of this entry »

Comments 2 Comments »