Archive for the “Tips & trix” Category

Nu börjar det bli bråda dagar igen. Nästa helg är det träff med Da (in)famous Vildcamparna aka Klubb99. Silvköparens camping ska stå värd för vår sammankomst denna gång. Det värsta med detta är ju att allt måste vara i topptrim, för min gode vän MangeB har hotat med att kolla in vagnen nykter så nu måste det gnos och putsas, man vill ju inte göra sin Sensei besviken 😉
Jag tänkte dela med mig av detta tips för att det kanske finns de som tycker att det är fjantigt att man inte man göra rent takluckorna ordentligt…men det kan man.

Read the rest of this entry »

Comments 1 Comment »

Jag använder min telefon (Sony Ericsson P1i) som GPS när vi är ute och far.

Original medföljde Wayfinder som har ett par fördelar som att kartorna alltid är fräscha men nackdelen är att man måste vara uppkopplad hela tiden man använder det. Sen kan man inte lägga till POI (intressepunkter) så jag installerade TomTom Navigator istället.

Jag har lagt in lite olika bra och ha saker på den, fartkameravarnare, SCR campingar, F-campingar, rastplatser, badplatser etc. Read the rest of this entry »

Comments No Comments »

Har kommit på att sidan legat lite i träda på grund av diverse andra sysslor som läckande rör hemma, campande, brist på tid samt bristen av intresset för sidan.
Tänkte dela med mig lite av vår uppställning i Gillersklack utanför Kopparberg. Lite allmänna praktiska tips på hur man kan rangera en vagn för säsongsvintercampande. Se inte dessa tips eller idéer som någon måttstock utan det finns nog lika många varianter som det finns campare.
Vi har sedan tidigare ett vinterförtält från Svenska Tält och var väl rätt sugna på att byta detta mot ett universaltält inför kommande vintereftersom vi tyckte vi kunde ha behov av det extra utrymmet. Efter en del vägande för och emot beslutade vi att hålla kvar vid vårt gamla vinterförtält. Mest av anledningen att man slipper oroa sig för om det skulle komma mycket snö. Vi hade ett tag innan hamstrat på oss en del material såsom lastpallar och OSB-skivor som skulle tjäna som golv i förtältet. Fyra stycken europapallar och en OSB-skiva på 1,20×2,40m fick duga. Som ni ser på bilden så la vi ut pallarna på marken där de ska ligga. Det säkert en fördel om man kan ha en helskiva men vi hade fått väldiga problem med att frakta den 😉 så vi kapade den i två bitar. Hela golvet dras sedan ihop med skruv. Man kan säkert spika ihop det också men vi föredrar det förstnämnda. Man vet ju inte ifall man ska ha det nästa säsong också. Sedan får man försöka pricka in var golvet kommer hamna framför vagnen, kan vara lite bökigt eftersom vår konstruktion väger sina kilon men till slut var det på plats.
Read the rest of this entry »

Comments No Comments »

Så kunde inte längre Taikontarmen tämjas utan ekipaget styrdes mot Enköping. Närmare bestämt Bredsands Camping där vänner till oss står på säsongsplats. Navigeringsutrustningen visade åter igen sin otroliga suveränitet och efter korrekta instruktioner rattade vi in på Bredsands Camping efter lite drygt en timmes bilfärd, exkl. gasolpåfyllning hos Silvan där den utlovade prisgarantin fungerade precis så bra som jag hade förväntat mig. 209SEK fattigare men en full P11 i kofferten och en “vinst” på 265SEK styrdes nosen norrut…

Comments No Comments »