Archive for the “Uppsala” Category

Så har vi då “Vildcampat” igen. Inbjudan denna gång kom från Ellan och Mange och platsen de hade valt ut var Härjarö camping. Vi åkte hemifrån rätt tidigt på fredag eftermiddag eftersom Majk hade lovat att göra ett jobb hos en kund som står säsong på Bredsands camping. Campingvärden på Bredsand ville hålla oss kvar så att Majk kunde vara hustomte hela helgen men vi slet oss loss och genade över skogarna kring Enköping för att snabbast möjligt ta oss till det väntande gänget. När vi väl kom fram runt 19-tiden visade det sig att vi i och för sig var sist på plats men tre av de andra vagnarna hade kommit med bara några minuters mellanrum innan oss. Read the rest of this entry »

Comments 3 Comments »

Så anländer vi efter en tämligen odramatisk resa till Rullsand. Solen skiner på oss och det känns riktigt bra. Det som oroar oss lite efter, att ha besökt tjejerna vid incheckningen, är att de lediga platserna är rätt få samtidigt som ett annat ekipage ger sig in på området. Vi får köra in för att leta upp en lämplig plats av de få som är lediga och vi slår till på en hörntomt i ett lummigt område. Read the rest of this entry »

Comments No Comments »

Som vanligt huserar vi på den röda stjärnan.

Eftersom jag behövde vila min fot (hälsporre) hade jag blivit sjukskriven de två dagar jag hade på schemat denna vecka. Om vi snabbade oss iväg direkt då jag gick av mitt pass på måndagen skulle vi få nästan en hel veckas ”semester”. Härligt! Vagnen packades i ilfart och det var fortfarande tidig eftermiddag då vi krokade på vagnen och knappade in Öregrund på GPS:n. Majk är, som de flesta andra karlar, helt frälst i sin GPS. Jag är mer skeptisk och vill ha en karta att glo i istället för en tjurig kärring som tjatar och tjatar (kanske är det precis det Majk tycker att han slipper genom att starta GPS:n?). I alla fall så valde vi att följa henne då hon visade oss upp i landet den kortaste vägen. Som jag då redan hade anat skulle hon leda oss ut på villospår. Read the rest of this entry »

Comments No Comments »

Inför denna resa var det undertecknad som skulle bestämma  ort för helgens utflykt. Min kära fru har länge varit sugen på  Malmköping eller Djulö. Någon av dessa hade jag i åtanke  men när fredagen kom behagade inte det superba vädret att infinna  sig så Djulö slogs ur tanken. Kvar var Malmköping som vi hört  så mycket gott om “hela” sommaren. Men jag kan inte hjälpa  det, det blir lite som att campa på sin egen bakgård med tanke på  att det är ca. 4 mil till Malmköping. Som Södermanlänningen  känner man inte riktigt något exalterande med just Malmköping.  Det är en håla … punkt slut! 😉

Read the rest of this entry »

Comments No Comments »

Så var det dags för den (nu i våra ögon i alla fall) årliga festen. Då menar jag inte Elmia eller liknande tillställningar utan träffen med Vildcamparna från Högbyn. Vilka, är säkert en del av er sugna på att få veta? Ett blandat gäng som vi lärde känna i Högbyn vintern 06-07 genom  husvagnsforum. Denna  gång var det Ellan, MangeB, Oscar, Erika, Ricky66, Susanne, MickeS samt  vi, Herr och Fru Ðorfmeister på plats. Jag hade mutat mig fri från jobbet en timme i förväg så  att vi skulle komma iväg skapligt. Vi hade inte speciellt långt att  åka, dryga 6mil enligt Ellans vägbeskrivning.

Read the rest of this entry »

Comments No Comments »