Archive for the “V:a Götaland” Category

Jag vet inte om det var för att jag är född Stockholmare eller för att vädret inte var helt strålande men efter nästan en vecka på Västkusten så började jag längta hemåt. Majk ville stanna längre men jag tjatade mig inåt landet. Vi hade inte bestämt vart vi skulle men då vi hela tiden hade regnet i ryggen fortsatte vi norrut i flera timmar. Vi hade innan vi åkte varit i kontakt med Krister och hans familj och vi visste att de hade tagit in på Törebodas camping. Detta var ett möjligt mål men i våra ögon såg inte den campingen jätteintressant ut. Read the rest of this entry »

Comments No Comments »

Vi hade spånat en del kring vart vi skulle ta vägen efter Daftö- Köra in i landet, Öland, stanna kvar på västkusten? När vi satte oss i bilen och svängde upp på motorvägen ut från Strömstad bestämde vi oss för att köra E6:an en bit söderut för att sedan vända inåt landet igen … men efter ett par mil ställde vi om planen, stannade kvar på västkusten och tog sikte på Kungshamn och Smögen. Varken jag eller Eva hade varit i Smögen på 20 år men vi har båda väldigt fina minnen från den lilla pärlan. Promenader utmed bryggan, livlig försäljning i fiskaffärerna, caféer i gränderna för att inte tala om alla båtar. Det skulle bli spännande att se hur Smögen hade utvecklats sedan sist. Read the rest of this entry »

Comments No Comments »

Eftersom vi hade förbokat (annars har man inte en chans i världen att få en plats på Daftö i juli) så var vi tvungna att riva upp från Duse Udde trots att vädret var fint och vi hade trevligt sällskap. Några minuter före sista utcheckningstid betalar vi vår plats och drar vidare genom Värmland. Vi hade lovat ungarna att ta vägen via Norge så strax efter Dals-Ed kör vi norrut och in i djupa skogar. Första halvtimmen i Norge skiljer sig  inte så mycket från den sista i Sverige. Read the rest of this entry »

Comments No Comments »

Så var det dags för ytterligare en turné med vår kära husvagn. Vi hade denna helg blivit nedbjudna av Peter (Justme68)  till Göteborg och en helg med underbar racing som huvuddel och dessutom få campa mitt i händelserna. Efter en stressad dag på jobbet (jag ville komma iväg så fort som möjligt) så skyndade jag mig hem. Eva och barnen stod klara och väntade så det var bara att svida om och sedan sätta högsta fart mot Sveriges baksida (även känt som Göööteborg). Resan sydost ut höll så när på att sluta i en riktig katastrof på grund av ett misstag men turligt nog redde det ut sig. Efter Mariestad kom vi ikapp ett par lastbilar. Jag planerade att blåsa förbi dessa när den polskreggade lastbilen, som låg sist av de två, fick för sig att göra detsamma. Read the rest of this entry »

Comments 1 Comment »

Tack och hej, vi kommer tillbakaSmåkillarna har i ett par års tid tjatat om att åka till Sommarland men vi har varit stenhårda och sagt att inte förrän ni är minst 120 cm långa. I år uppfyllde de längdkravet och vi kom inte längre undan en tur ner till Skara. Jag slutade jobba 19:30 och efter att ha räknat kassorna, larmat på och kört så fort Micran klarade av var jag hemma till tjugo i åtta. Read the rest of this entry »

Comments 3 Comments »

Denna helg var uppbokad med ett besök hos våra goda vänner Carina och Stefan (Carina61 och Husbonden) på deras semesterturné. Vi hade gjort upp att vi skulle träffas på Grisslehamns Camping där de redan hade tillbringat ett par dagar ihop med Crizze och Aron samt att några till skulle dyka upp under fredagskvällen.
Jag hade hotat mig till att planka ett par timmar för att vi skulle komma iväg skapligt men helt plötsligt åkte Eva på att jobba förmiddag så vi skulle inte komma iväg som planerat vilket grumlade det hela en aning. Efter lite velande beslutar vi oss för att skippa Grisslehamn och istället satsa på Åråshult som vi hört så mycket om. Read the rest of this entry »

Comments 3 Comments »

Premiärtur!
Vi hade bestämt att nya vagnen skulle testas för första gången under påskhelgen. Då vi började vårt planerande var det Herrfallets camping i Arboga som stod högst på listan då den både har öppet denna tid på året samt ligger nära. En vecka innan avfärd ringde jag till Herrfallet för att kontrollera öppettider och platstillgång. Jo, campingen var öppen men det låg bara långliggare där och receptionen var inte bemannad utan en av långliggarna kunde lotsa oss på plats – om de var där då vi dök upp. Plötsligt kändes det inte alls lockande att ligga en hel helg på en camping som var i det närmaste död. Tankar på att åka någon annanstans började gro.
Read the rest of this entry »

Comments 2 Comments »

Äntligen sammanföll Mickes semesterdagar med en ledig helg för mig. Då jag gick av mitt pass mitt på fredagsdagen var vi inte sena iväg och bilen styrdes söderut men det var inte förrän vi kom till Askerund som vi bestämde vilken sida om Vättern vi skulle ta – den västra. Och det var inte förrän vi var i Karlsborg som vi beslutade vilken stad vi skulle välja – Hjo. Väl i Hjo stod det direkt klart att det var Hjo camping vi skulle checka in på. Det hade regnat länge i Hjo så campingtomterna var rätt sunkiga, berättade campingvärden, därför fick vi inspektera området innan vi valde plats. Vi hittade en fin hörntomt på lagom avstånd från servicebyggnaden och lekplatsen och som även hade lite, lite sjöutsikt.

Read the rest of this entry »

Comments No Comments »

Vi hade “fricampat” hos ett par bekanta strax utanför  Örebro som vi besökte på fredagen och när vi ändå hade vagnen på kroken beslutade vi oss för att stanna ute ytterligare  en natt. Då jag, från jag var barn, minns skogarna i Tiveden som  mycket vackra och mystiska valde vi Camping  Tiveden eftersom den låg inom radien för vad som var en lagom  lördagstripp.Efter en del trixande för att ge GPS:n rätt  koordinationer och rullade på småvägar utan mobilmottagningdök campingen plötsligt upp till höger om oss. Micke checkade  in oss och valde en bra plats precis intill lekplatsen. Campingtomterna var  inte särskilt stora men vi hade redan innan bestämt oss för att inte slå upp förtältet så det gjorde inte så mycket.  Området i sig var plant, grönt och omgivet av höga träd.

Read the rest of this entry »

Comments No Comments »