Archive for the “Västmanland” Category

I skrivande stund har det gått ett och ett halvt år sedan vi var där (det har varit många “ska bara” under åren) så mitt minne från denna campinghelg är inte jättestarkt.

Vad jag i alla fall minns är att vi inför vintern hade bestämt att, tillsammans med Ellan och Mange samt Pia och Stefan, ställa upp våra husvagnar i den nedlagda skid- och campinganläggningen uppe i Högbyn, Fagersta. Mange och Majk hade varit i kontakt med “entreprenören” som äger Högbyn och fått grönt ljus att plugga in våra vagnar i elsystemet samt nyttja det bortglömda servicehuset. Read the rest of this entry »

Comments 2 Comments »

Vissa campingar har DET. Det behöver inte vara fräschaste servicehuset, den finaste badplatsen eller det bästa läget. Läppebadet är en sådan camping, även Härjarö är en sådan men framförallt är Skantzöbadet en camping jag gillar jättemycket utan att kunna sätta fingret på varför. Read the rest of this entry »

Comments No Comments »

Vi hade bestämt att campa ihop med Peter och Annelie (familjen justme_68) över helgen. Eftersom jag, som vanligt, hade fredagsmys = stänga på jobbet hade vi bestämt träff på en camping som låg nära Eskilstuna – Herrfallet. Vi har vid två tidigare tillfällen varit där men aldrig varit riktigt imponerade av campingplatsen. Vi blev det inte denna gång heller, men nu var det inte platsen i sig som var anledningen till besöket utan just att campa ihop med ett par trevliga kompisar. Read the rest of this entry »

Comments No Comments »

Det är jättetrevligt att vara ute med vagnen och träffa massa sköna kompisar och annat löst folk och det har vi verkligen gjort denna vår så nu bestämde vi oss för att sticka ut själva. Eftersom jag jobbade sent denna fredag fick det bli en camping nära. Eva hade sonderat marknaden en aning inför avfärden. Kungsör och Ekuddens Camping & Vandrarhem skulle stå värd för vår vistelse denna soliga och sköna helg och vi visste att Kungsör är en mysig liten stad vid Mälarens västra ände så vi var laddade. Read the rest of this entry »

Comments 1 Comment »

Efter vinter kommer vår…och med våren kommer så klart Vildcamparnas årliga vårträff. Även i år föll valet på Silvköparen i Sala. Mycket för att vi gillar den ring vi kan stå i där, med en stor sällskapsyta mellan vagnarna, men även för att avståndet är helt okej för alla som ingår i Klubb 99 (Vildcamparna). När vi kom upp på torsdagskvällen var vi ett av de sista ekipagen att anlända. Efter lite snabbt grillad korv drack vi sedan vin tills jag stupade…bokstavligen. Read the rest of this entry »

Comments 1 Comment »

Inbjudan till kräftskivan kom redan i maj. Vi hade sett till att hålla almanackan tom hela denna helg då vi av erfarenhet vet att då Peter bjuder in då blir det kalajs. Jag hade turen att vara ledig denna fredag så jag packade vagnen och såg till att övriga familjen var startklar då Majk fräste in på gårdsplanen. Ett par timmar senare rullar vi in på Högbyns (nedlagda) camping. Ellan hade sett till att hålla en plats ledig intill “festplatsen” eftersom hon vet att vi brukar vilja ha vagnen i närheten av där vi mest håller till då vi har lite mindre barn som tar natt tidigare än vi festprissar. Inpluggning av el, fram med ölen och igång med grillen. Kvällen avslutar vi sedan vid grillplatsen med prat och skratt. Read the rest of this entry »

Comments 7 Comments »

Fasen va tiden går, skulle ju skrivit om denna resa för länge sen men …. ska bara först.

Vi hade planerat denna resa ett par veckor. Våra goda vänner från dalen skulle ut på sin premiärtur medan vi själva hade tjuvstartat säsongen med ett besök i Malmköping. Vi hade gjort upp att vi skulle åka så fort jag kom hem eftersom jag var den som slutade sist av oss. Grannarna hade slutat tidigt på dagen så jag stressade hem för att inte sällskapet skulle få vänta allt för länge innan vi kom iväg. Nåväl nu var det ju grannarna i dalen vi skulle ut med så efter att vi väntat dryga halvtimmen var vi äntligen på väg mot Hallstahammar med Skantzö camping som mål.
Read the rest of this entry »

Comments 2 Comments »

Tanken var att vi skulle åka ut med husvagnen redan på onsdagskvällen då valborgsmässoafton inföll på torsdagen detta år. Tyvärr visade det sig att jag hade ett obligatoriskt seminarium att gå på och Micke hade vanlig arbetsdag på klämfredagen. Så istället för en riktigt lång helg fick vi nöja oss med en fredag till söndagsträff men som det sägs det är inte kvantiteten som är viktig utan kvalitén.


Vi rullar in på Silvköparens Camping en stund efter att receptionen har stängt. De medlemmar från Klubb 99 – Vildcamparna som vi skulle träffa och umgås tillsammans med checkade in redan på onsdagen så vi blev ändå insläppta på campingen utan problem. Vi rangerade medan de andra åt middag och sedan tillbringade vi kvällen utanför vår vagn med mycket prat och skratt. Trots att det bara är början av maj satt vi ute och stimmade till efter 24 utan att frysa.

Read the rest of this entry »

Comments No Comments »

Så var vi åter på besök i Arboga. Det var två år sedan vi besökte Herrfallet men campingplatsen var sig lik. Så lik att vi till och med fick exakt samma plats som vid vår jungfrutur med Polaren sommaren -05.

Vi hade bestämt att fira påsk i vagnen eftersom vi inte hade varit ute på hela vintern men för att minimera transportsträckan valde vi campingplats efter tiden det skulle ta att ta sig dit. Vårt förstaval
föll på Härjarö strax utanför Enköping men då de inte hade personal där under skärtorsdagen ville vi inte chansa på att trassla med incheckningen och valde alltså om till en camping som hade någon på plats när det passade oss, Herrfallet. Incheckningen gick smidigt.

Read the rest of this entry »

Comments No Comments »

Vår jungfrufärd gick till Herrfallet strax utanför Arboga. Det var precis lagom långt bort för en nybliven husvagnsägarfamilj. Vi tog oss ut till campingen på guppiga och kurviga vägar och vi nådde vårt slutmål utan några nybörjarincidenter. Vi fick själva välja ut den plats vi ville ställa upp oss på och valet föll på en grön plats (som senare visade sig vara ett gyttjehål) precis intill den stora lekparken. Vi stod precis mellan de två servicehusen. Det ena gammalt och skruttigt, det andra nytt och fräscht. Konstigt nog föredrog vi det gamla till allt utom betalduschningen. Mest för att det var så joxigt att hålla på med kortnyckeln till det större, nya huset.

Read the rest of this entry »

Comments No Comments »