Archive for the “Ovanligt roligt” Category

Ekeby våtmark
Längst med E20 ligger Eskilstunas reningsverk. Detta reningsverk är inte bara ett stinkande dasslock utan de har gått ett steg längre och skapat ett utomhus liggande, naturligt reningsverk. Ekeby våtmark är ett spännande och annorlunda besöksmål för både den som är intresserad av fågelliv och den som bara vill se något nytt.

Räkkryssning
På torsdagar vår, sommar och höst kan man ta en fartygstur från Torshälla med trubadur och räkfrossa.

Ekeby flygfält
Bara ett par kilometer från campingen i Tuna Park ligger Ekeby flygfält. Förutom nöjet att stå precis under flygplanen då de startar eller landar kan man även prova på en flygtur i ett segelflyg. Dessutom vigs alltid en helg om året (mitten av augusti) till veterandagar då både gamla flygplan, bilar och husvagnar visas upp i långa, långa rader.

Go Cart
Strax utanför Eskilstuna ligger Gröndals motorstadion. Där kan Du köpa drop in-tider och tävla mot den övriga familjen om vem som kommer högst på prispallen.

Slagsta glass
Alla städer med klass har en riktigt glasskiosk – alltså har Eskilstuna Slagsta glass. Här serveras Sörmlands största urval och godaste glass och som om det inte skulle vara nog så får man också valuta för sina pengar då glassarna är stora som monster.

Comments No Comments »