Archive for the “Utomlands” Category

Innan vi lämnade Billunds camping unnade vi oss en smarrig frukostbuffé i deras restaurang. Medan vi åt resonerade vi fram och tillbaka vilket vårt nästa resmål skulle bli. Kartan över Jylland visade en intressant, västlig landsdel. Det såg ut att bara vara en tunn tarm med land som hade vatten på båda sidor. Havet på ena sidan och något sjöliknande på andra. Dit ville vi och dit styrde vi.

Read the rest of this entry »

Comments No Comments »

Om resan över Öresundsbron var påfrestande för mitt psyke, så frestade Stora Bältbron på mitt hjärta. Herreguuuuu, det är en av världens längsta hängbroar. Bilarna trotsar naturlagarna genom att köra 70 km/h, 70 meter ovan havet. Galet! Och det slutade inte där. För att ta sig till Jylland och Legoland, som var vårt mål, var man även tvungen att ta sig över Lilla Bältbron. Jag hade inte blivit förvånad om vi hade fått färdas i hiss den sista sträckan fram till Billund. Min andra passion här i livet. 😛 Read the rest of this entry »

Comments No Comments »

Vi hade tillbringat vår första natt på semestern i Gislaved. För att etappen Eskilstuna-Danmark kändes väl lång och för att det var länge sedan vi hade hälsat på Majks pappa, som bor just i Gislaved. När vi nu, tidigt på morgonen, begav oss ännu mer söderut hade vi som enda mål att ta oss över Öresundsbron. Någon camping hade vi inte valt ut, inte heller hade vi valt ut vilken stad vi skulle ta sikte på eller ens vilken av de danska öarna som skulle hysa oss vår första natt utomlands med vagnen.

Read the rest of this entry »

Comments No Comments »