Archive for the “Sverige” Category

image Då jag var barn/tonåring hade vi stuga på Värmdö i Stockholms skärgård. Umgängeskretsen var stor och välblandad av sommarstugegäster och fast boende så jag rörde mig över många av de olika öarna som bildar Värmdö. Bland annat “hängde” jag mycket på Djurö. Därför visste jag, den där gråkalla vinterdagen vi besökte husvagnsmässan i Kista, att det skulle finnas en camping ute på Djurö. Read the rest of this entry »

Comments No Comments »

Bye bye Öland ... för denna gångenVårt campande bygger oftast på att planlöst åka dit näsan pekar. Tyvärr såg vädret ut att bli svart, blåsigt och blött åt de två väderstreck vi vände oss (söder och väst). För en sekund fanns tanken att stanna på Öland. Öland är ju alltid Öland och vädret brukar, om det inte är vackert, åtminstone vara hyfsat. Under tiden vi hade beslutsångest hade vi hunnit över bron och in till Kalmar. Efter en stadig lunch, på en superrörig snabbmatsrestaurang, och lite shopping beslutade vi oss för att åka något söderut.

 

Read the rest of this entry »

Comments No Comments »

Äntligen framme vid Böda SandVi hade bestämt att inte åka till Öland två somrar i rad men en vinterkväll i början av 2012 började vi ändå titta efter platser på Böda Sand. Då vi hittade en ledig plats som var stor nog för vår vagn samt hade både vatten och avlopp på tomten och låg nära “centrum” kunde vi inte låta bli att boka in oss. Det visade sig, ett halvår senare att vi hade bokat en riktig guldplats. Då platsen låg längst in på den trånga, välfyllda gatan valde vi att backa in ekipaget.

Read the rest of this entry »

Comments No Comments »

2012 års semester hade 3 veckor som skulle tillbringas i husvagnen och förhoppningsvis ute på vift i vårat ljuva sommarland. Det vi hade bokat var en vecka på Böda Sand men platsen var från söndag till söndag och vi var redo att åka redan fredag eftermiddag. Ellan och Mange brukar fricampa på ett ställe på Öland och rekommenderade det varmt så vi beslöt oss för att fricampa två nätter innan Böda – i Bläsinge hamn.

 

Read the rest of this entry »

Comments 1 Comment »

Vi har under åren varit på ett antal husvagnsträffar och visst är det trevligt att träffa massa människor men problemet är att man oftast knappt hinner säga hej till alla. När man sätter sig i bilen för att åka hem och summerar ihop  träffen/helgen som passerat konstaterar man varje gång att man knappt hunnit umgås med någon. Detta har gått och molat (uttryck från en fd. arbetskollega) en tid.

Comments No Comments »

I skrivande stund har det gått ett och ett halvt år sedan vi var där (det har varit många “ska bara” under åren) så mitt minne från denna campinghelg är inte jättestarkt.

Vad jag i alla fall minns är att vi inför vintern hade bestämt att, tillsammans med Ellan och Mange samt Pia och Stefan, ställa upp våra husvagnar i den nedlagda skid- och campinganläggningen uppe i Högbyn, Fagersta. Mange och Majk hade varit i kontakt med “entreprenören” som äger Högbyn och fått grönt ljus att plugga in våra vagnar i elsystemet samt nyttja det bortglömda servicehuset. Read the rest of this entry »

Comments 2 Comments »

Planlösa som vi ofta är tog vi, på fredagseftermiddagen, motorvägen österut. Det fanns några campingar i bakhuvudet. Bland dem fanns bland annat den camping Ellan och Mange “står säsong” på – Waxholm Strand. Vi har besökt den för några år sedan (se Bolviks camping) men aldrig campat där. Efter en snabb kontroll, att vårt tilltänkta helgsällskap verkligen fanns på plats, genade vi över Enköping till norra Stockholm. Read the rest of this entry »

Comments No Comments »

Vissa campingar har DET. Det behöver inte vara fräschaste servicehuset, den finaste badplatsen eller det bästa läget. Läppebadet är en sådan camping, även Härjarö är en sådan men framförallt är Skantzöbadet en camping jag gillar jättemycket utan att kunna sätta fingret på varför. Read the rest of this entry »

Comments No Comments »

När vi lämnade världens tråkigaste stad bakom oss (Töreboda) stod vi åter utan resmål. Söderut var i och för sig inte aktuellt, då semestern började lida mot sitt slut, men de tre kvarvarande väderstrecken sonderades via campingkartan och några resmål kom på tal. Vi var först inne på att åka till Karlsborg men då väderkartan lovade regn över Vättern styrde vi istället mot Vänerns östliga kust. Read the rest of this entry »

Comments No Comments »

Jag vet inte om det var för att jag är född Stockholmare eller för att vädret inte var helt strålande men efter nästan en vecka på Västkusten så började jag längta hemåt. Majk ville stanna längre men jag tjatade mig inåt landet. Vi hade inte bestämt vart vi skulle men då vi hela tiden hade regnet i ryggen fortsatte vi norrut i flera timmar. Vi hade innan vi åkte varit i kontakt med Krister och hans familj och vi visste att de hade tagit in på Törebodas camping. Detta var ett möjligt mål men i våra ögon såg inte den campingen jätteintressant ut. Read the rest of this entry »

Comments No Comments »