Archive for the “Ångermanland” Category

Så där stod vi, söder om Kalmar med halva semestern kvar men inget planerat. Väderprognosen hade förutspått regn och oväder i södra Sverige men solsken och värme i norra. Jo, det är långt till Piteå från Bergkvara men hade vi någon bättre idé? Vi styrde norrut.

Vi stannade och åt sen lunch och sträckte på benen vid en mysig liten vägkrog, vi passerade ett Stockholm badandes i eftermiddagssol och när vi når Sundsvall har det börjat skymma. Nu har vi börjat prata om att stanna för natten. Majk vill fortsätta köra, han känner sig fortfarande pigg, men jag har börjat tröttna på att sitta och kan tänka mig att sova liggandes istället för sittandes med huvudet i gamposition och dreggel på hakan. Eftersom vi inte ännu har tagit något beslut hur vi ska göra låter vi de fina ställplatserna intill Bottenhavets kant försvinna i backspegeln och stannar inte förrän vi kommer till Statoil i Härnösand där vi tankar och fångar fotbollar i mobilen (ja, det var den sommaren).

Nu hade jag börjat få fjärilar i magen. Jag har verkligen broskräck och avskyr höga höjder. Jag beslutade ena sekunden att vi MÅSTE stanna innan bron för att inte nästa sekund besluta att vi MÅSTE passera bron nu, direkt. Så där höll jag på medan Majk lugnt rattade oss närmare och närmare de där höga, röda ljuspunkterna som jag visste var bropelarna from Hell. På avstånd såg det dessutom ut som att bron band samman Mount Everests bergstoppar. Jaha, det var i natt jag skulle dö. Snopet!

Så mitt i ett av mina ångestbeslut var vi plötsligt vid påfarten till bron. Majk frågade om vi skulle stanna, men jag böjde mig ner efter kameran och sa KÖR! KÖR! Sedan satt jag med kameran höjd, blundandes och fotade ut i natten. Och vips, så var vi över. Jag som var trött sedan flera timmar var nu helt matt så utan att säga nåt svängde Majk av precis efter bron och en stor parkeringsplats till bredden fylld med husvagnar, husbilar och lastbilar öppnade sig framför mina ögon. Aldrig har en ställplats varit så välkommen och vacker – både bildligt och bokstavligt.

Medan jag bäddar ner småkillarna tar Majk en promenad med Leo och när han kommer tillbaks kryper jag nära intill honom och somnar som ett barn.

Comments No Comments »