Vi hade varit på Tomteland hela dagen och velade rätt länge om vilken camping vi skulle välja  för natten. Då vädret inför kvällen började likna  regn beslutade vi oss för att lämna Mora och även Rättvik  bakom oss för att åka söderut. Då vi inte trodde oss hinna  ända ner till Afrika innan John Blund skulle dyka upp stannade vi i Falun  på Lugnets  camping.

Lugnets camping gjorde verkligen skäl för namnet. Det  var inte ens halvbelagt så vi hade inga problem att välja en bra  plats intill en liten lekplats och nära servicehusen. Vi tog en kvällspromenad  och spanade in den höga skidbacken och de öde simbassängerna  men intressantare än så var inte omgivningen utanför campingens  stängsel.

Innanför fanns det inte heller särskilt mycket att  se. Den lilla lekplatsen hade en gungställning och en lekstuga som barnen  tröttnade på rätt snabbt så vi avslutade dagen i de gratis  och helt okey duscharna.

Nästa dag diskade vi bara undan frukosten och åkte sedan  ner på stan för ett besök i Koppargruvan.
För en hundralapp fick Micke åka 50 meter ner i underjorden. Jag  som har lite självbevarelsedrift och en och annan hönsmamma-ådra  tog under tiden med mig barnen och fikade på Bagarstugan som låg intill gruvan. Det var ett jättemysigt och barnvänligt  fik i trädgårdsmiljö med gott kaffe och kaloririka bullar.

Efter detta åkte vi och hälsade på bekanta där vi blev  serverade middag.

Vi bjöd över våra vänner till husvagnen för  en kvällsfika och när vi kom tillbaks till campingen hade vi fått
en granne precis intill oss. När ska man sluta förvånas över  att campinggäster hellre väljer att packa sig i sardinlådan  än att ställa sig med lite spejs mellan vagnarna?
Dagen efter kände vi oss klara med Dalarna och lämnade  det regntunga Falun bakom oss.

+ Lugnt

– Alldeles för lugnt

SCR har satt tre stjärnor på campingen

Vi betalade 155:-/natt inkl. el

Lämna en kommentar