Vi hade bestämt att campa ihop med Peter och Annelie (familjen justme_68) över helgen. Eftersom jag, som vanligt, hade fredagsmys = stänga på jobbet hade vi bestämt träff på en camping som låg nära Eskilstuna – Herrfallet. Vi har vid två tidigare tillfällen varit där men aldrig varit riktigt imponerade av campingplatsen. Vi blev det inte denna gång heller, men nu var det inte platsen i sig som var anledningen till besöket utan just att campa ihop med ett par trevliga kompisar.

När vi sent på fredagen dök upp strax utanför Arboga fick Peter komma upp till bommen och släppa in oss.  Majk har så klart sett personalen i det lilla receptionshuset (han bjuder alltid på “semesterkostnaderna”) men jag har inte vid något av våra besök sett en levande själ där. Man kan lugnt påstå att öppettiderna under lågsäsong är mycket begränsade. Vi vevar bara ned stödbenen för sedan bjuder Annelie på champagne och vi blir sittande utomhus tills John Blund släpar in oss i vagnen.

På lördagsförmiddagen åkte vi in till Arboga. Så här ett halvår i efterhand kan jag inte komma ihåg om vi gjorde Arboga först och Jäderbruksdagarna sedan eller tvärs om men vi hann i alla fall med både ett besök inne i Arboga stad (så sorgligt ful citykärna i en annars söt stad) samt ett besök på en bonnamarknad strax utanför Arboga. Inget av de två lämnade några större avtryck i våra minnen…om man inte räknar med mitt habegär jag fick i solros-självplocks-trädgården. När vi, åter på campingen, hade fyllt på energiförråden gav vi oss ut på en långpromenad. Herrfallet har en verkligen mysig “strandpromenad” och medan vi gick där och småpratade såg vi plötsligt en gulorange fläck på marken. När vi väl hade knäböjt för denna fläck insåg vi att det fanns liknande fläckar både där, där, där och där. Vi hade klivit rakt in i ett kantarellparadis. Majk och Peter fick roa barn och varandra för jag och Annelie satt mest på huk under hela promenaden. Även denna kväll satt vi ute och mös. Det blåste en del men vi hade ställt vagnarna relativt nära varandra i en L-form så vi märkte knappt av blåsten.

På söndagen åkte Peter och Annelie hem rätt tidigt. För det första hade de campat ett par nätter innan vi dök upp och för det andra hade de lite längre hemresa än vi. Vi själva valde att avsluta campingturen på eftermiddagen. Trots att själva syftet med besöket på Herrfallet hade åkt hem så var det ändå en fin och ledig dag.  När mörka moln började dra ihop sig packade vi ihop och återvände hem.

+ Den fina omgivningen

– Precis lika stendött som vi minns

Vi betalade 180:-/dygn inkl. el

Lämna en kommentar