Bolviks  camping – campingen som Gud glömde.

Vi hade lämnat Dalarna denna morgon för att ta en tur ner till Stockholm.  Vår tanke var någon av campingplatserna ute i Vaxholm. Att ta sig  från Falun till Norra Stockholm är inte alldeles glasklart så
vi trixade omkring på lite småvägar vi trodde var genvägar  (som självklart visade sig vara senvägar) innan vi gled in i Storstockholm.  Gled är iofs inte rätt ord för vi åkte in i kommunen med  buller och brak. På en öde väg strax innan Täby, klockan  17:45 gick kopplingsvajern av. “VAD VAR DET?”, skrek jag. Av Mickes  min att döma var det inte det allra bästa som kunde hända där  och då. Turligt nog kunde vi hitta “klumpen” som hade lossnat  då vajern brast men sen då? Var hittar man någon som kan ge  en ett handtag eller en ny koppling mitt i ingenstans? Faktum är att det  gick.

Vi rullade på lite utan koppling (fråga mig inte hur det gick  till) då vi såg en skylt som nämnde ordet bilverkstad. In på  en grusväg, ner för en geggig backe, runt en byggarbetsplats, in på  ett inhängnat område. Vägen blir mindre och mindre, trängre  och trängre då verkstaden uppenbarar sig för oss. Vår  tur fortsätter och killen som jobbar över inne på verkstaden  barmhertigar sig över oss. Verkstadsnubben ringer Mekonomen och ber dem  hålla öppet en stund extra så att Micke kan ta hans bil och  åka och hämta en ny koppling. Sedan monterar han på kopplingen  direkt för en fis-summa. Vi tackar, bockar och avgudar, vänder husvagnen  och fortsätter vår resa – bara en och en halv timme försenade.
När vi med gott mod kommer ut till Vaxholm och Waxholm  strand visar sig campingen vara rätt fullbelagd. Vi får en plats  lääääängst bort. När vi ska rangera vagnen fastnar  den i geggan som hela området består av. Vi får hjälp  av en campinggranne och när vi efter många om och men får loss  bil och vagn törs vi inte testa att köra ner i gyttjebadet igen utan  väljer att checka ut en halvtimme efter att vi har checkat in.

Eftersom tankarna från början var att åka ut till  Värmdö beslutar vi oss för att nu får det bära eller
brista. Dock är vi rätt less på oförutsedda händelser  och väljer att åka genom Stockholm istället för att ta
den korta färjevägen över då vi faktist hittar i Stockholms  innerstad men inte har en aning om var färjelägret i Vaxholm ligger.  Klockan har nu rusat iväg så vi får via telefon boka en plats  på campingen vilket inte var några som helst problem. Mörkret  har fallit då vi äntligen ser skylten campingplats, långt ute  på Värmdö.Det här är alltså sommaren -05. För den som  inte minns kan jag påminna att det regnade i princip hela tiden…..under  vår semester. Vi hittar vår plats i mörkret och beslutar oss  för att smälla upp förtältet trots att det är kolmörkt.  Dels för att det just då är uppehåll och dels för  att det är rätt grisigt där vi ska kliva ut och in i vagnen.  Den som har testat att sätta upp ett förtält utan att se vad
som är bak o fram, upp o ner, in o ut vet nu vad vi sysslade med någon  halvtimme. För de som inte har testat – ja det går men man fräser  rätt många gånger åt varandra under själva operationen.

Dagen efter kommer ett par vänner ut och hälsar på.  Vi beslutar oss för att gå ner och bada och går via en campingplats  för enbart långliggare (är detta något bara Stockholm  har?) den kilometerlånga grusvägen ner till badplatsen. Det var för  kallt för oss att bada så vi vände strax tillbaks. Vi passerade  åter långliggarcampingen med sina fyrtiotal vagnar uppställda.  Verandor, flaggstänger och väderkvarnar smyckade alla tomterna. Kontrasten  mot campingen “för löst folk” som vi låg på  var enorm. Vår gegg-grop med fyra vagnar såg inte ens ut som ett  fulltaligt cirkussällskap. Dagen fortgår sedan i vanlig campinganda  med grillning och vin. Dagen efter bryter vi upp och när receptionen inte  tar VISA-kort blir vi betrodda att betala in campingavgiften via bankgiro då  vi kommer hem.

Jag vill inte påstå att detta är den sämsta  campingplats jag har varit på men varje gång vi tittar in på
en skabbig campingtoa eller får duscha i något som är mindre  än en garderob så brukar vi säga “Det slår iallafall  inte Bolvik”.

+ Campingvärden var mycket tillmötesgående och gullig

– Alldeles för långt till badet

Detta är en F-camping och saknar alltså stjärnor

Vi betalade 190:-/natt inkl. el

2 Kommentarer till “Bolviks Camping 11-12 aug -05”
  1. Ja du kanske en bra bil hade hjälpt? 😉

    Hurdå menar du? Vad skulle en “bättre” bil hjälpt?
    //Majk

  2. […] “står säsong” på – Waxholm Strand. Vi har besökt den för några år sedan (se Bolviks camping) men aldrig campat där. Efter en snabb kontroll, att vårt tilltänkta helgsällskap verkligen […]

Lämna en kommentar