Midsommar 2010 hade vi tänkt fira hemma då jag skulle jobba på söndagen men så började vi räkna dagar och insåg att jag ändå skulle vara ledig tre dagar i rad, torsdag till lördag. Vi beslutade på tisdagen att trots allt åka ut med husvagnen och efter att ha tackat nej till erbjudandet att campa ihop med våra grannar och deras vänner så ringde jag Läppe för att höra om de kunde ta emot oss. När jag hade presenterat mig för Per och småpratat en stund frågade jag om de hade någon elplats över. Vilket de självklart inte hade, men plats utan el kunde de ordna. Vi bokade in oss och när onsdagens jobb var avklarat krokade vi på vagnen och åkte den korta sträckan längst Hjälmaren till Läppebadets camping. När vi vid incheckning berättade vårt namn så säger den unga killen som jobbar i receptionen att Per har lyckats ordna en elplats åt oss. Vi tackar och tar emot och rangerar upp vår vagn på den nästan folktomma campingen. Efter lite fixande och korvgrillning gör vi kväll inne i husvagnen.

På torsdagen studsar jag nästan ur sängen då Majk vid 6:30 startar bilen som står parkerad precis utanför min huvudända. Efter att ha hört honom mullra iväg i soluppgången och kontrollerat att ungarna fortfarande sover somnar jag om. Jag vaknar ett par timmar senare till en strålande morgon. Eftersom Majk inte var ledig denna torsdag åt jag och småkillarna frukost ensamma. Dagen varvar vi sedan med att glo på folk som rangerar, att spela kubb, att glo, att bada, att glo, att spela krocket och att glo. När Majk återvänder till Läppe vid 17-tiden har vi mycket att berätta från vår dag i solen. Då middagsdisken är avklarad sitter vi under markisen och låter vinet fylla oss likt de midsommarlängtande ekipagen fyller campingen. Bäst som vi sitter där och smygtittar på andras kamp med klossar och stödben så rullar ett ekipage in på campingen som vi känner igen. Våra grannar, Marina och Thomas med son, har också beslutat sig för att fira midsommar i Läppe. Kul!

På midsommarafton ligger vi länge i sängarna och drar oss. Så pass länge att det efter frukost är dags att klä midsommarstången. Ungarna är eld och lågor men i övrigt är intresset för att klä stången riktigt svalt. Tillsammans med Marina och Thomas klär vi så gott som hela stången. Från den fullbelagda campingen ansluter sig sedan en mamma med två barn och vi låter dem avsluta beklädnaden medan vi går och ordnar lunch. Efter lunch är det så dags att bära ner stången till stranden, resa och sedan dansa kring den. Allt avlöper utan problem och efter att campingvärden har bjudit barnen på glass väljer vi att bänka oss under vår markis och äta chokladdoppade jordgubbar, dricka champagne och prata husvagnar med grannarna. Kvällen är ljum och grillmiddagen intas sent till tonerna av tvåmannabandet som spelar långt in på midsommarnatten.

Även lördagen bjuder på vackert väder. Vi tillbringar så gott som hela dagen nere vid badet. Mellan doppen hinner vi äta lite, dricka något samt gå en tipspromenad med helt omöjliga frågor. Då jag ska jobba dagen efter och vi alltså måste checka ut senast vid 10 så rundar vi av kvällen tidigt…om det inte hade varit för den braiga filmen som visas på tv precis när vi ska släcka ner så hade vi sedan varit pigga på morgonen då vi som första ekipage betalar och ger oss iväg.

+ Den, som alltid, jättetrevliga personalen samt alla aktiviteter de med glädje bjuder in camparna till.

– Att varmvattnet inte på långa vägar räcker till en så hårt belastad helg som midsommar. Att betala för varm dusch är trist men att betala för en kall dusch är åt helvete.

Vi betalade 245:-/dygn inkl. el samt förhöjd midsommaravgift

Lämna en kommentar