Mitt i vecka 24 beslutade vi oss för att sticka ut med vagnen till helgen. Vädret såg ut att bli fint, jag var ledig och då vi inte skulle åka iväg över midsommar tyckte vi att det passade med en liten spontan tripp. Så där väldigt spontana var vi nu inte för vi hann ringa Peter och Annelie (som vi visste var campingsugna) och fråga om de skulle hänga på – och visst skulle de det.

Vi åkte hemifrån sen fredagseftermiddag. Från Eskilstuna till Finspång finns det flera vägval. En del av valen är raka, fina vägar medan andra val är kringelkrokar på små och smala vägar. De som känner oss vet vilket vägval vi gjorde. Vägvalet gjorde att vi kom fram efter Peter och Annelie så de fick “äran” att välja ut våra platser. Och det gjorde de med bravur. Bredvid varandra stod vi uppställda och blickade ner över den övriga campingen och ut över sjön. Grönt och fint intill den enkla lekplatsen och med badstranden inom synhåll. Perfekt! Det var inte bara Peter och Annelie som mötte upp oss då vi kom utan även Nina och Tobbe som står säsong på Småängen ingick i välkomstkommittéen. Efter lite korvgrillning gick vi alla in till Peter och Annelie där vi slutade kvällen med skvaller och ljug.

Lördagen bjöd på vackert väder och då barnen, direkt efter frukost, frågade om de fick bada sa jag ja. Jag trodde att de skulle ångra sig så fort de satte ner fötterna i vattnet men de var många gånger tuffare än så för när de väl hade kommit ner till sjön fick vi dem knappt därifrån. Efter en promenad på området och dusch i det välskötta duschrummet bänkade jag, Annelie och Nina oss i Ninas förtält. Vi bullade upp med jordgubbar och champagne och sedan ohhhh:ade vi och ahhhh:ade vi oss igenom Viktoria och Daniels bröllop. Ju mer champagne (och rosévin) vi fick i oss desto mer fnittriga och tårögda blev vi. Majk, Peter och Tobbe satt under tiden uppe i Peter och Annelies vagn. De påstod att de inte var så mesiga som vi att de tittade på kronprinsessebröllopet, men vi vet att de satt som tända ljus och följde hela spektaklet. När prinsessan gick på toaletten rumlade vi upp till våra män som precis hade sparkat igång grillarna. Efter en sen men smarrig middag drabbades vi alla av paltkoma och valet mellan att sitta ute bland myggen eller ligga på rygg i vagnen var otroligt lätt. Jag tror jag somnade innan småkillarna denna kväll.

På söndagen var det inte fullt lika vackert väder. Detta hindrade inte ungarna från att bada. Medan de röjde omkring på den lilla, fina stranden började jag och Majk att packa ihop. Annelie och Peter åkte, som brukligt, hemåt tidigare än vi. Jag och Majk gick bort till det stora och fräscha servicehuset och diskade upp gårdagens enorma disk. När sedan även Nina och Tobbe drog iväg valde även vi att kroka på och åka hemåt.

+ Det jättetrevliga sällskapet
+ Superplats

– Lite väl långt till det fina men enda servicehuset

Vi betalade 190:-/dygn inkl. el

Lämna en kommentar