Klicka för större storlek Så var det dags för min första besiktning med husvagn. Tiden  hade skjutits på tiden en del eftersom renoveringen dröjt ut på  tiden samt att besiktningstiderna är tämligen begränsade under  sommarhalvåret för tydligen ska även besiktningsmän/kvinnor  också ha semester?! 😉  Färden till Köping där premiären skulle äga rum gick  smärtfritt och jag kom fram i god tid. Jag låste upp allt i vagnen  enligt broschyren jag fått med posten tidigare. Väl inne börjar besiktningsmannen att kommentera min bil. Han tycker att den låter som  den ska skära när som helst. Han har ju minsann åkt en hel del  turbobilar i sina dagar och gör så även nu. När jag då  ställer frågan vad för bil han har kryper det fram att han har  en Volvo 940 lättrycksturbo och den låter minsann inte alls som min  bil. Undrar om detta kan höra samman med att min är masserad, har 3″ avgassystem, öppet luftfilter samt öppen dumpventil?! …  nåväl nu var det ju inte bilen som skulle kontrolleras utan den kära  Polaren.

Ena killen smiter in under vagnen medans hans kollega kör med nån sorts rullmanick mot hjulen. Nyfiken som jag är känner jag mig som en liten undulat som sitter på hans axel medan han nickande, pustande
och hummande synar vagnen. Efter en del ruskande, tryckande, lyftande, gungande är de helt plötsligt klara, jag tar emot protokollet, som styrker deras kommentar om att vagnen är väldigt fin och välvårdad
för sin ålder.

Lämna en kommentar