När vi lämnade världens tråkigaste stad bakom oss (Töreboda) stod vi åter utan resmål. Söderut var i och för sig inte aktuellt, då semestern började lida mot sitt slut, men de tre kvarvarande väderstrecken sonderades via campingkartan och några resmål kom på tal. Vi var först inne på att åka till Karlsborg men då väderkartan lovade regn över Vättern styrde vi istället mot Vänerns östliga kust. Vi ville se en riktig slussning så vi följde Göta Kanal i den mån det gick…men inte sjutton såg vi någonstans att titta på slussning. Jo, jag tror vi passerade Bergs slussar (om jag minns rätt) men eftersom vi hade vagnen på släp och det kryllade av turister orkade vi inte stanna till just där och då. Istället stannade vi vid första bästa (?) campingplats, vilken visade sig vara Askerviks camping. Badplatsen såg jättefin ut men eftersom det blåste snålblåst kunde inte den väga upp de usla platserna precis intill väg 26. Nästa camping som fick ett snabbesök var Barfotens camping. Snålblåsten hade bytts ut mot halv storm. Vänern visade sig från sin allra sämsta sida så trots att denna camping såg betydligt mysigare ut än den förra så lockade den oss inte. Vi stannade sedan till i Gullspång och åt pizza medan vi överlade vart vi nu skulle ta vägen i vår jakt på en intressant campingplats. Valet föll till slut på Camp Skagern i Finnerödja. Dit begav vi oss fast beslutna att det skulle bli vår nattvistelse.

Vi åkte på rätt små vägar, rätt länge, rätt långt ut i skogen. Det var inte särskilt bra skyltat men plötsligt dök en camping upp på vänster sida och vi sladdade in för att checka in. I receptionen stod det en mycket ung kille och tog emot gästerna. Och han tog emot oss med orden att det var fullt på själva campingen men att det fanns platser kvar på något de kallade ängen. Ängen dög bra åt oss. Ängen låg i och för sig “på andra sidan vägen” så ville man nyttja campingens faciliteter blev det en bit att gå men vi kände att eftersom det fanns el och vatten där vi skulle stå så klarade vi oss långt. Vi rangerade nästan högst upp på Ängen och fick på detta sätt en otroligt stor och gräsbelagd campingtomt. I alla fall hade vi det tills en husbil valde att parkera precis framför oss (vad är det för fel på campare som bara MÅSTE stå tätt intill?).

Vi tog en promenad ned till själva campingen och kollade in servicehuset. Det var inte äckligt men det var inte precis fint heller. Diska gjorde vi utomhus, men under tak. Själva campingen låg i en lätt sluttning och många av platserna var fina. Många av platserna var dessutom tomma. Detta tyckte vi var lite konstigt så på väg tillbaks till ängen gick vi in i receptionen och frågade hur det kom sig att det var fullt fast det inte var det. Till svar fick vi att platserna som var tomma var till för små husvagnar och husbilar. Konstigt nog hade killen aldrig frågat oss om storlek på vagnen eller om vi ens hade en vagn på släp. Vi suckade bara lite trött och gick tillbaks upp till vår plats. Efter en omgång krocket ställde vi ungarna i vagnens dusch (för servicehuset lockade inte alls) och sedan tittade vi på film tills de somnade.

Morgonen efter diskuterade vi huruvida vi skulle stanna eller åka vidare. Eventuellt skulle det bli platser lediga nere på campingen men ju längre förmiddagen gick desto mindre lust hade vi att stanna. Jag och Anton gick ned till det fina badet medan Majk och Neo packade ihop vagnen. Efter vårt dopp i sjön stuvade vi åter in oss i bilen och drog vidare.

+ Fin badplats
+ Många tomter med fin utsikt

– Nonchalant personal
– Lekplatsen nymålad under högsäsong vilket betydde att den inte kunde användas vid vår vistelse

Vi betalade 210:-/ dygn inkl. el

Lämna en kommentar