Vissa campingar har DET. Det behöver inte vara fräschaste servicehuset, den finaste badplatsen eller det bästa läget. Läppebadet är en sådan camping, även Härjarö är en sådan men framförallt är Skantzöbadet en camping jag gillar jättemycket utan att kunna sätta fingret på varför.

När vi åkte från Skagern var tanken att vi skulle åka hem. Ja, vi åkte hem…men möttes av ett odammsuget, odiskat och ovädrat hem (det är härligt att ha tonåringar). Efter att ha skrivit en arg lapp krokade vi åter på vagnen och åkte på nytt hemifrån. Vi hade inte så många dagar ledighet kvar och vi var rätt möra i baken efter att ha kuskat runt mycket de senaste dagarna. En camping på nära håll med möjlighet till bad var det vi siktade på = Skantzö. Precis som förra gången fick vi även nu åka in på området och leta upp en plats vi ville ha. Ett system som har både för- och nackdelar. Fördelen är så klart att kunna välja ut en passande plats på egen hand. Nackdelen är att valet kan bli svårt och att man åker varv efter varv och missar skogen för alla träd. Valet för oss blev, tack och lov, inte särskilt svårt utan vi hittade en plats som passade oss perfekt. Hyfsat nära till servicehuset, poolen och med lite liv och rörelse.

Eftersom vi inte riktigt hade räknat med att vara ute ytterligare nätter hade maten i kylen sinat. Lösningen på det akuta problemet blev att äta pizza på campingens restaurang. Precis som det brukar, var maten inget vidare men med bukarna fyllda var vi redo att hoppa i poolen. Det var ungefär en timme kvar tills poolområdet skulle stänga och vi var i princip ensamma i den pool vi valde (det finns tre olika storlekar på pooler samt en liten vattenrutchbana). När vi senare på kvällen satt utanför vagnen och småpratade var vi mycket nöjda med att inte vara hemma ännu.

Dagen efter åkte vi in till Hallstahammar och handlade det vi saknade. Vi tog även en tur förbi Åsby där vi köpte lite gott grillkött till kvällen samt klappade kaninerna, getterna och gässen de har i hägn. Efter att ha lunchat vid en grillkiosk i samhället Lustigkulla åkte vi åter till Skantzö. Alldeles lagom kom vi tillbaks till en av dagens slussningar i den jättehäftiga trappslussen.  Efter att ha vinkat till båtarna som passerade gick vi längst kanalen bort till det stora fik som ligger mitt i ingenstans. Lite glass, och lite lek på den kanalliknande lekplatsen, senare gick vi åter till poolområdet. Vi badade sedan fram till det var dags att starta grillen för att avnjuta det möra köttet. Det var så ljummet ute att vi släpade ut tv:n och satt under markisen och tittade på naturprogram tills barnen kroknade.

Nästa dag velade vi rätt länge fram och tillbaks huruvida vi skulle åka hem eller stanna kvar. Jag skulle börja jobba på lördagen. Dessutom skulle Peter och Annelie komma upp på besök på fredagen. Visst kunde de lika gärna besöka oss i Hallstahammar och visst kunde jag lika gärna åka till jobbet från Hallsta. Det som avgjorde för oss var, som vanligt, vädret. Regnet som de hade utlovat visade sig senare bara var ett skrämskott men vi valde utifrån prognosen och åkte helt enkelt hem.

+ Fint poolområde
+ Tomter för olika tycke och smak

– Kommer inte på ett enda

Vi betalade 250:-/dygn inkl. el och inträde till poolområdet

Lämna en kommentar