Vi hade “fricampat” hos ett par bekanta strax utanför  Örebro som vi besökte på fredagen och när vi ändå hade vagnen på kroken beslutade vi oss för att stanna ute ytterligare  en natt. Då jag, från jag var barn, minns skogarna i Tiveden som  mycket vackra och mystiska valde vi Camping  Tiveden eftersom den låg inom radien för vad som var en lagom  lördagstripp.Efter en del trixande för att ge GPS:n rätt  koordinationer och rullade på småvägar utan mobilmottagningdök campingen plötsligt upp till höger om oss. Micke checkade  in oss och valde en bra plats precis intill lekplatsen. Campingtomterna var  inte särskilt stora men vi hade redan innan bestämt oss för att inte slå upp förtältet så det gjorde inte så mycket.  Området i sig var plant, grönt och omgivet av höga träd.

Vi installerade oss på campingen och synade av de enkla servicebyggnaderna.
Det fanns gott om toaletter och även fast det var rätt trångt inne på dem var de rena och fräscha. Duscharna var uppdelade kvinna/man och för 5 kronor fick man en omgång vatten i sin hytt. Diskplatserna var utomhus och det fanns tillgång till tvättmaskin i en av byggnaderna. Det fanns även ett litet kök, där vi tänkte poppa popcorn senare på kvällen, men det bommades igen klockan 21. Soporna kastade man i en stor sluten container och intill den fanns “bajsslasken” som dagen efter visade sig vara överfull så vi fick släpa med oss potta portin hem med helgens innehåll otömt.

Efter en kort promenad kom man ner till Undens strand. Badplatsen var inte mycket att skryta om så det gjorde inget att det var rätt blåsigt och molnigt under vår visit. Vi hade blivit tipsade om att det fanns en mycket finare badstarnd på andra sidan sjön Tivedsbadet
så hade vädret inbjudit hade vi åkt över dit för ett dopp. Istället valde vi att åka till Fagertärn
där vi kunde se både gula- och vita näckrosor men de röda som de är kända för lös helt med sin frånvaro. Vi
tog istället en 2,5 km lång promenad över stock och sten runt sjön. Barnen hade roligt och vi såg både små grodor och skräddare i mängder.

Åter på campingen köpte vi glass ur det smala utbudet och startade sedan vår grill tillsammans med tyskarna
omkring oss. Det var många som tältade och en hel del campingvagnar men det fanns bara ett fåtal långliggare. Vi gissade att det berodde på att badstranden var så trist för campingen i övrigt var helt okey. Lekplatsen hade studsmatta, klättertorn, lekstuga, gunga och rutchbana. Det fanns ett litet pingisbord, boulebana och minigolf. Området hade många ridleder och jag tror att det gick att hyra häst om vi hade velat. Personalen talade tyska flytande och knackade sig fram på svenska men det var inga problem att förstå varandra.

+ En liten och intim camping med härligt kvällsaktiva campare

– De tog 10 kronor i “avgift” för att betala med VISA vid utcheckningen

SCR har satt tre stjärnor på campingen

Vi betalade 180:-/natt inkl. el

Lämna en kommentar