Inför denna resa var det undertecknad som skulle bestämma  ort för helgens utflykt. Min kära fru har länge varit sugen på  Malmköping eller Djulö. Någon av dessa hade jag i åtanke  men när fredagen kom behagade inte det superba vädret att infinna  sig så Djulö slogs ur tanken. Kvar var Malmköping som vi hört  så mycket gott om “hela” sommaren. Men jag kan inte hjälpa  det, det blir lite som att campa på sin egen bakgård med tanke på  att det är ca. 4 mil till Malmköping. Som Södermanlänningen  känner man inte riktigt något exalterande med just Malmköping.  Det är en håla … punkt slut! 😉

Så vi bestämde oss för att våldgästa ett par vänner  i Bredsand utanför Enköping istället. Full tank i bilen och adressen  inknappad i navigatorn så sattes kursen norr ut.

Väl framme på campingen letade vi upp receptionen som  hölls inne i restaurangen. Om detta var för att klockan var 19:30  eller om det är så här vet vi faktiskt inte men det kändes  lite bakvänt att trängas med uppvärmda schnitzlar och pommes  medan vi skulle välja plats. Efter en stunds köande fick jag av korvgubben  en karta stucken i handen med orden att “leta du rätt på en  plats så kommer du hit sen och hämtar ut nyckeln”. Jag, frun  och två små förväntansfulla pojkar som ska “på  nusnangsemester” knallade runt och fann till slut en skaplig plats. Tillbaka  till receptionen för att hämta nyckel samt checka in så har  “campingvärden” precis anlänt och tar hand om oss. Tyvärr  inte på ett alldeles trevligt sätt. Det börjar med att han ganska  bryskt vill avkräva oss en deposition på 100SEK för “nyckeln”
till toaletter, duschar etc. När vi säger att vi har inte 100SEK i  kontanter och föreslår att han kan dra detta på kortet istället  blir än mer bevärad. “Det går inte att göra så  eftersom det handlar om en deposition”, säger han. Man kan undra om  de öronmärker hundralapparna?
Efter en del trasslande för att lösa detta gör han en notis på  kvittot och vi får nyckeln till platsen vi valt ut. När vi bestämmer  oss för att handla lite glass, för att få in lite sommarkänsla  i mitten på augusti, gör “campingvärden” tyvärr  missen att avkräva mig på 5SEK i kortavgift för att vi inte  handlar för 50SEK … visst 5SEK är inte mycket pengar utan det är  sättet som stör mig så att jag var nästan beredd att vända
på klacken och lämna campingen. Men nu skulle vi ha en trevlig helg  så jag sväljer principen och nämner inte att han bryter mot  bankens regler när han tar tar ut en “kortavgift”. Jag kan inflika  att vi inte köpte fler glassar eller spelade minigolf för att det  var så retsamt att de kräver sina gäster på kortavgift.

Som vanligt när det anländer ett ekipage till en camping  så vaknar den upp. Pojkar kommer cyklande, långliggare riggar upp  för fest med dricka och popcorn och campingens syjunta står och tisslar och tasslar medan man rangerar ekipaget. Tyvärr  snuvar vi om på kalaset denna gången och ett par minuter senare
står vagnen på plats och uppackning har påbörjats. Det  är nästan så man kan höra en besviken suck ljuda över  campingen ;-).Plats 28 som är vår utvalda plats bjuder på en excellent utsikt  över Mälarens strand och vi dukar upp för lite mat med sjöutsikt.  Kvällen fortskrider med vardagliga sysslor, barn ska läggas och jag  passar på att ta hand om disken. Jag får på detta sätt  en chans att granska serviceutrymmena. Tyvärr blir det ingen trevlig upplevelse  eftersom det luktar prutt i diskrummet som är kombinerat kök, diskrum,  sällskapsrum samt tvättrum. Jag noterar även att sopsäcken  sedan ett par dagar tillbaka är proppfull och det ligger kvar avfall i  diskhoarna. Att börja diskningen med att städa upp andras skit är  aldrig skoj.

Nästkommande dag börjar med att sjömonstret Anton  tjatar om att vi ska bada så efter frukost packas det badkläder och  vi går de femtio meterna ner till Mälarens strand. Solen kikar lite  yrvaket fram för att värma oss. Det får badet att se lite mer  inbjudande ut. Badet är helt underbart bra för en liten kille på
snart fem år. Det är långgrunt så det förslår  och med fin sandstrand som visserligen delas med en flock änder som nyfiket  inspekterar oss och våra ägodelar. Vattnet är skönt trots  att kvicksilvret denna förmiddag stannar på 24°C och badtempen  strax under detta, gissar jag. I direkt anslutning till badstranden finns diverse  gungor och en kiosk som inte är öppen så här sent på  säsongen.

Lördagen  fortsätter med en promenad ut med stranden och vi konstaterar att det badas  nog betydligt mindre nu för tiden än när vi var unga. Visst är  det en bit in i augusti men solen lyser och värmer och vattnet är  otroligt varmt för årstiden. Men ändå besöks stranden
av maximalt femton personer varav fyra badar.
Åter vid vagnen spelar vi en runda krocket med barnen och gentleman som  jag är låter jag fru och barn vinna såklart. Vad gör man  inte för husfriden? ;o) Annars avslutas dagen med att vi studerar en ilsken  ekorre som jagar småfåglar i träden medan han för ett  herrans liv.

Helgen avlöper utan att göra något större  väsen av sig och vi trivs ganska bra ändå på denna camping.  Tyvärr får vi beskedet om att vännerna vi skulle överraska  har bestämt sig för att överge sin säsongsplats här  och besöka……..Malmköping?! Det är andra gången i år  som vi missar vänner genom att välja fel (?) camping ;-)Så om själva campingplatsen då. Utsikten var magnifik.  Tyvärr räddar den inte denna camping som har alldeles för små  platser, skitiga och slitna serviceutrymmen, som enligt broschyren skulle renoverats  förra året vilket jag betvivlar. Med skitigt menar jag att sopsäckar  inte töms en enda gång under vår vistelse. Det var inte en  enda ur personalstyrkan som syntes till på campingen under helgen. Synd  är det för detta skulle kunna vara en väldigt fin och mysig camping.  Men för det krävs en trevlig personal/ägare samt uppstädning på området. Det låg kläder, fimpar och allmänt skräp
lite överallt. dessutom var tomterna alldeles för små. Halvera  antalet tomter så kommer vi tillbaka men inte förr.

+ Utsikten, badet, fri dusch

SKITIGT, “otrevlig” personal, små tomter, man var tvungen
att trycka på duschknappen var 10:e sekund.

SCR ger otroligt nog denna camping 4 stjärnor.

Vi betalade 210:-/natt inkl. el

Lämna en kommentar