2012 års semester hade 3 veckor som skulle tillbringas i husvagnen och förhoppningsvis ute på vift i vårat ljuva sommarland. Det vi hade bokat var en vecka på Böda Sand men platsen var från söndag till söndag och vi var redo att åka redan fredag eftermiddag. Ellan och Mange brukar fricampa på ett ställe på Öland och rekommenderade det varmt så vi beslöt oss för att fricampa två nätter innan Böda – i Bläsinge hamn.

 

 

Jag hade påbörjat min semester en vecka tidigare än planerat, vilket var tur med tanke på att det var en hel del att göra på vår nya vagn som vi hade hämtat tre veckor innan semestern började. Det skulle monteras ACC, ny TV-antenn, och parabolantenn. Takluckor skulle bytas ut mot miniHekis. Det var alltså bråda dagar innan fredagen då avfärd söderut skulle starta.
De sista skruvarna till parabolantennen skruvades i när Eva svängde in på gården och som tur var hade vi i stort sett packat klart, så efter fyllning av vatten och en sista koll hängdes vagnen på bilen.

Strax efter kl. 17 rullade vi söder ut på riksväg 213. Vädret ner var väldigt varierande, ena stunden regnade det för att i nästa spricka upp och värma på. För någon sekund funderade vi på att stanna i Gamleby då Krister J med familj hade bjudit in oss till den camping de just besökte men då det verkligen spöregnade då vi passerade valde vi att fortsätta vår resa mot Öland. Och tur för oss var det. När vi vid 22-tiden tutar oss över hela ölandsbron (Anders och Kerstin hörde oss) har det spruckit upp och vi möts av en ljum och fuktig sommarnatt. Genom att följa de flummiga direktiv Ellan har gett oss hittar vi utan större missöden ut till Bläsinge. Vi försöker smyga oss in bland de andra vagnarna och husbilarna men underlaget är både ojämnt och gräsigt så det lyckas lite sisådär. När vi har hittat en jämn plats att veva ned stödbenen på tar det inte många sekunder innan det smyger upp en liten farbror och avkräver oss campingavgiften – hela 50 svenska enkronor. Till kandelabersken avslutar vi vår första semesterkväll. Kan det bli bättre (det är här och nu ni som läser borde inse att jag, Eva, har tagit över tangentbordet)? 🙂

När vi vaknar på lördagen är det väldigt disigt ute. Vi vet, och känner på lukten, att vi ligger intill havet men något vatten går inte att se. Istället promenerar vi de hundra Fiskkioskenmeterna ner till hamnen för att kyssa havet, eller snarare köpa olika sorters lax, makrill och glass. Glassarna åt vi på plats men fiskarna sparade vi till middagen. Vi kompletterade med färska grönsaker, potatis och jordgubbar från ett självbetalningsstånd uppe vid en av bondgårdarna. När vi hade sett vad Bläsinge hade att erbjuda tog vi bilen för att söka efter dricksvatten. Efter att ha kommit ner till Alvaret utan att ha hittat en vattenpost vände vi åter. I den lilla byn intill Bläsinge frågade jag helt sonika en husägare om han kunde hjälpa oss, och visst kunde han det. En sprängfull 25-litersdunk senare var vi åter i husvagnen. Medan jag förberedde middagen gick Majk och killarna och fiskade. Då de senare kom hem tomhänta åt vi vår hamninköpa fisk….och ungarna tjatade om att köpa ännu mer dagen efter.

På söndagen hade vi ingen egentlig tid att passa. Vår plats uppe på Böda Sand stod och väntade på oss men vi tog god tid på oss att åka mot den norra delen av ön. Vi hann in till Färjestaden där vi tvättade både bil och husvagn och sedan korsade vi åter ön för att ta oss norrut på den östra sidan.

+ Stort, lugnt och mitt i naturen

– Det luktade död och förruttnelse så fort det blåste från hamnen

Vi betalade 50:-/natt

Sånt som också hände på denna resa:
Ur en av vagnarna som stod intill oss klev det på lördagsmorgonen ut en man i rosa foppatofflor och gröna speedos. Han ställer sig en bit bort, hänger ut snorren, lägger händerna bakom nacken och ställer sig och urinerar…allt medan barn, vuxna och fiskmåsar tittar på. Inbjudande!

En kommentar till “Landet runt 1 – Bläsinge Hamn 6-8 Juli 2012”
  1. Mange skriver:

    Det jag tycker är häftigt är att ni stod på exakt samma plats som vi stod på sist vi var där, otroligt.

Lämna en kommentar