Äntligen framme vid Böda SandVi hade bestämt att inte åka till Öland två somrar i rad men en vinterkväll i början av 2012 började vi ändå titta efter platser på Böda Sand. Då vi hittade en ledig plats som var stor nog för vår vagn samt hade både vatten och avlopp på tomten och låg nära “centrum” kunde vi inte låta bli att boka in oss. Det visade sig, ett halvår senare att vi hade bokat en riktig guldplats. Då platsen låg längst in på den trånga, välfyllda gatan valde vi att backa in ekipaget.

Eftersom halva nöjet med att få nya campinggrannar är att se dem rangera var vi så klart lite oroade för att ställa till med en cirkus men det visade sig att Majk, trots att vår plats egentligen var för trång, kunde backa in vagnen vid första försöket. Han lyckades backa den så bra att vi dessutom fick en helt egen strandlinje, avskärmad från de 1151 andra camparna.

 

Vi hann knappt få ner stödbenen innan våra vänner Karin och Tommy samt deras vänner, som hade varit där några dagar, kom på inspektion (vi hade ju ny vagn med oss). Efter lite fixande och promenerande på området tillbringade vi hela kvällen utanför deras husvagnar med skratt och skrän.

Dagen efter var det strålande solsken, alltså veks dagen åt stranden. Då vi var tre familjer som var tillsammans fanns det alltid någon att prata, leka eller bada med. Dagen flöt på i lugnt semestertempo.

På tisdagen var det inte fullt lika fint väder. När vi väl hade kommit ur sängarna hade det mulnat på och stranden kändes inte alls lockande. Istället åkte vi ner till Löttorp Anton är förväntansfullför att köra gocart tillsammans med de andra två familjerna samt min svärfar, som också hade landat på Böda, och hans två döttrar. Vi var en stor grupp förare så det blev en hel del timmar på kalkstensbanan. Hungriga som vargar svängde vi därför in till Ninnis kroppkaksbod i Källa och införskaffade middag. På kvällen kom sedan Tina och Tony (forumvänner som hade rest till Böda) över och vi skrattade bort ytterligare en kväll.

Onsdagen tillbringade vi på campingen. Det hände en hel del spännande saker för barnen så dem såg vi nästan inte röken av på hela dagen. Jag och Majk umgicks med svärfar på andra sidan campingen och på kvällen åt vi alla medioker pizza på campingens restaurang innan vi kollade in kvällens show på scenen.

På torsdagen åkte vi in till Byxelkrok och spanade in de olika små bodarna med mer eller mindre onödiga ting. Vi köpte bland annat en krok till bilens bagagelucka, som gör att luckan kan vara öppen och släppa in luft till hunden trots att bilen är låst. En mycket bra investering visade det sig resten av sommaren. Vi åt även lunch i en av fiskebodarna. Nystekt strömming smakar alltid gott. Tillbaka på campingen hade vi bokat en grillkväll med Tina och Tony. Efter ett stort antal Hot Shots och whiskeys tog även denna dag slut.

På fredagen hände det åter massor på campingen. Svamp Bob hade födelsedagskalas och ungarna blev bjudna på än det ena än det andra. Jag och Majk strosade omkring, drack lite skumpa och slappade i solen. På kvällen låg vi alla inne i vagnen och mös till taksmattret av regn och tonerna av dansband borta på stora scen.

Även lördagen blev en lugn bödadag. Både Tina & Tony och Karin & Tommy hade åkt vidare. Vi själva började känna att det var dags att bryta upp så när kvällen kom, och de utlovade mer regn under natten, packade vi ihop det mesta för att hinna iväg innan 12 dagen efter.

+ Det nya betalduschsystemet som gjorde att det var lugnt i servicehusen kvällstid
+ Den helt underbara plats vi av en slump lyckades få

– Det nya badlandet som vi inte vågade betala oss in på eftersom vädret aldrig var supervarmt och vi ryktesvägen hade hört att vattnet i poolerna var iskallt
– Den urusla uppkopplingen. En så stor anläggning borde verkligen ha något bättre att erbjuda sina kunder

Vi betalade 3520:- (ca 503:-/natt) för en vecka inkl. el, vv och bokningsavgifter

Lämna en kommentar