Bye bye Öland ... för denna gångenVårt campande bygger oftast på att planlöst åka dit näsan pekar. Tyvärr såg vädret ut att bli svart, blåsigt och blött åt de två väderstreck vi vände oss (söder och väst). För en sekund fanns tanken att stanna på Öland. Öland är ju alltid Öland och vädret brukar, om det inte är vackert, åtminstone vara hyfsat. Under tiden vi hade beslutsångest hade vi hunnit över bron och in till Kalmar. Efter en stadig lunch, på en superrörig snabbmatsrestaurang, och lite shopping beslutade vi oss för att åka något söderut.

 

Jag hade redan under vintern sett ut en camping, som på bild såg jättemysig ut, jag kunde tänka mig att besöka – Dalskärs camping i Bergkvara mellan Kalmar och Karlskrona.
Vid incheckningen fick vi promenera in på området och titta ut en plats vi gillade. Det fanns en del sjötomter men det fanns även en del långliggare, italienare, holländare och tyskar. Vi lyckades ändå hitta en plats med sjöutsikt åt två håll som var helt okej. Tyvärr var de två servicehusen rejält gamla och slitna. Jag som hade sett de vackra bilderna blev även lite besviken på omgivningen. En rätt platt och trist camping, helt enkelt.

På eftermiddagen gick vi till det mycket lilla poolområdet. Barnen badade men det blåste rätt kallt så att ligga i en solstol och titta på var inte direkt avkopplande. Istället gick jag bort till servicehuset och tog tag i en veckas tvätt. Och som jag sedan tvättade. Inte för att vi hade några enorma mängder av kläder (det var mest underkläder, t-shirts och shorts) utan för att tvättmaskinen var svår att förstå sig på. När jag väl fick igång den var det sedan omöjligt att få stopp på den. Efter tre timmar och ungefär hundra promenader fram och tillbaks, hade maskinen äntligen släppt greppet om våra kläder och vi kunde ta kväll med grillmiddag och soffhäng.

När vi vaknade dagen efter och satt och åt frukost framför morgon-tv:n hade vi ännu inte bestämt vart vi skulle ta vägen. Däremot hade vi bestämt att vi skulle ta vägen….någonstans. När Anders Nylund förkunnade att det skulle regna och vara kallt nedåt landet men att Piteå som vanligt denna sommaren skulle få överlägset varmast så tittade vi på varandra och konstaterade att ingen av oss hade varit i Piteå. Vi packade snabbt ihop markis och stolar för att sedan checka ut. När vi kom fram till påfarten för E22:an stannade vi till och funderade i 0.01 sekunder. Söder eller norr?

//Eva

+ En liten, lugn camping med vatten runt om.

– En liten, lugn camping med vatten runt om

Vi betalade 260:-/dygn inkl. el

Lämna en kommentar