Så var vi åter på besök i Arboga. Det var två år sedan vi besökte Herrfallet men campingplatsen var sig lik. Så lik att vi till och med fick exakt samma plats som vid vår jungfrutur med Polaren sommaren -05.

Vi hade bestämt att fira påsk i vagnen eftersom vi inte hade varit ute på hela vintern men för att minimera transportsträckan valde vi campingplats efter tiden det skulle ta att ta sig dit. Vårt förstaval
föll på Härjarö strax utanför Enköping men då de inte hade personal där under skärtorsdagen ville vi inte chansa på att trassla med incheckningen och valde alltså om till en camping som hade någon på plats när det passade oss, Herrfallet. Incheckningen gick smidigt.

Vi kom iväg tidigt på dagen och hade gott om tid att i solsken ställa upp vagnen och sätta upp förtältet. Fast förtältet fungerade bara till skoförvaring denna gång för trots att vi provade att dra igång elfläkten så var det ändå för kallt för att sitta ute i förtältet mer än korta stunder. Det blåste även rätt kraftigt så flera gånger under första natten var Micke ut för att titta efter om vårt retrobruna tält satt kvar….det gjorde det tyvärr.
Det var ganska gott om folk på campingen vilket märktes extra mycket på morgonen då alla skulle göra sin morgontoalett. Det var aldrig någon kö till dusch eller toalett. Däremot var det en biltrafik värdig en bakgata i Bangkok. Många av camparna tog alltså bilen varje gång de skulle bort till servicehuset trots att det inte alls handlade om några stora avstånd. För oss drog detta ner helhetsintrycket då vi har två små, cykelburna grabbar (varav den ena fick sina stödhjul bortmonterade just denna helg). Otryggt och osunt att ha sådan kraftig biltrafik inne på ett campingområde. Eftersom det är lågsäsong så hade inte campingen så mycket underhållning att erbjuda utan vi fick själva stå för våra nöjen. Vädret var under hela helgen väldigt soligt men även med kraftig blåst så vi varvade spel inne i husvagnen, med krocket utanför, med film inne i husvagnen, med strandpromenader med kottplockning och mack-kastning, med godisfrossa och sillluncher, med lek i klätterställningen och nyvunna kompisar i lekparken. Vi hann till och med åka in till Arboga och njuta av stadspulsen……fyra personer i kö på Konsum. Trots att campingplatsen inte hade förändrats ett dugg i våra ögon blev intrycket denna gång, sammanfattad i stort, sämre. Som om skällande hundar, retsamma påskkärringungar och avsaknaden av campingvärd med lite trafikpolisstake inte var nog vaknade vi dessutom på måndagen upp till ett vinterlandskap.Vi får tacka gudarna och radiometerologen för att vi plockade ner förtältet redan på söndagen. Tack gudarna och tack Herrfallet men just vi ses nog inte igen.

+ Rent och fräscht i servicebyggnaden (fast det kostade en spänn att fylla diskbaljan)
– Biltrafiken inne på området

SCR har satt fyra stjärnor på campingen

Vi betalade 150:-/natt inkl. el

Lämna en kommentar