Efter en tids letande och resande fann vi slutligen vår vagn i Linköping. Husvagnar som cirkulerat i tankarna är främst KABE och Polar kring sex meter. Idén till vagn startade efter ett besök hos Caravan AB utanför  Eskilstuna när vi klev in i en Polar 570 Aero. Jag har länge  suktat på just en  Polar Aero eftersom modellerna är ganska  ovanliga  och designen invändigt och utvändigt tilltalar mig. Nu tände  även Eva till efter besöket och sökandet var igång. Vi  kom fram till att om det ska bli en Aero så måste det till en 620 för att passa oss. Tyvärr missade vi en på det berömda  hårstrået. Den såg riktigt fin ut och var välutrustad.

Dock började vi inse att KABE Safir med barnkammardelen skulle passa oss bäst. Undertecknad har haft svårt att acceptera den kantiga formen (samma snubbe som ritade Volvo 740?) och den mindre ombonade interiören men efter en titt på en Diamant XL -88 var det nästan klart vilket märke det skulle bli. Förnuftet fick styra denna  gången. Det blev hur som helst ingen affär med Diamanten för den kändes inte riktigt rätt. Ett par av “grundkraven” vi hade satt upp var golvvärme,kassettoalett, bra planlösning, ett fräsht förtält och att husvagnen inte skulle vara brun på utsidan. Dagen efter fick jag tipset av en kompis att det stod precis en sån Safir vi kollade efter hos Caravan AB. Vi åkte dit för att kolla in den och känna på den. Detta var vår modell men tyvärr var just detta exemplaret lite väl dyrt, dryga 20 000 över normala marknadspriset. Istället lastade vi samma eftermiddag in barnen i SAABen och satte kurs mot Linköping där det fanns ytterligare en Safir med rätt planlösning. Efter sedvanligt synande i sömmarna och fuktmätaren “sniffande”runt i vagnen bestämde vi oss för att slå till. En KABE Safir GDL -90 blev det. Till vagnen medföljer ett Isabella Ambassadör som går i grått och lite inslag av vinrött. Sobert får bli ordet för tältet. Det som förvånat mig lite är att likt förra gången vi köpte husvagn ser säljaren förvånad ut när vi vill ta med oss vagnen hem direkt. Varför inte?!
Betalningen sköttes med överföring av pengar via internetbanken och denna gången likt sist vi köpte vagn gick det smidigt och smärtfritt.
En säck med pengar senare och 1500 kilo polkagris på draget vänder vi sedan hem med vår “nya” vagn 😀

Lämna en kommentar