Just nu står vi i valet och kvalet om vi ska satsa på vintercamping även i år. Vi vill verkligen ställa upp vagnen för säsong men vi vet inte vart vi vill lägga våra surt förvärvade pengar. Förra vintern stod vi i Gillersklack och det var i och för sig helt okej men campingen var lite småtrist med mycket vi och dem-känsla. Dessutom fanns det inte direkt mycket att göra, förutom att bada i poolen, när snön uteblev. Kopparberg är en superfin håla men, ja just det, en håla. Istället har vi börjat dividera om vi vill ställa oss uppe i Dalarna på Solleröns camping? Jag kan verkligen se mig själv strosa omkring bland tomtarna på Tomteland iförd knätofsar (nej, nu tog jag i). Hur som helst finns det ett mycket stort minus med Sollerön – det ligger i Dalarna. Vi har inget emot Dalarna i sig men avståndet dit är i längsta laget. För oss skulle det bli ca 26 mil….enkel resa. Och då är vi rädda för att det skulle begränsa oss både bensinekonomiskt och hämma “vi sticker imorgon-spontaniteten”. Istället har vi börjat se oss om efter en tillflyktsplats i någon av de andra väderstrecken. Vi lär ändå inte välja en plats som ligger tillräckligt långt norrut för att vara snösäker så då kan vi ju lika gärna testa att åka västerut. Lägligt nog hamnade vi då i trakterna av Ånnaboda. Jag har hört mig för litegrann om den campingen och fått höra både ros och ris. Detta gör att vi har bestämt oss för att göra en snabbvisit till Örebro. Sedan får vi se vilket beslut vi tar och var eller om det blir vintercamping för oss i år.

2 Kommentarer till “Vintercampa eller ej?”
  1. Ja ni, det där med vintercampa eller inte, vi har heller ännu inte bestämt vad vi ska göra. Kikat på olika alternativ, Säfsen ca 27 mil (i dyraste laget tyckte vi) Bjursås ca 29 mil, Hovfjället ca 33 mil och Valfjället 35 mil, vi hade ca 20mil Högbyn, det är svårt det här hur man ska göra, vi velar väldigt mycket eftersom vi gillar att åka slalom och vill gärna ha SNÖ 😛 men tiden att åka upp, kostnader, ha tid att ens vara där ger en en massa funderingar, nåja man fårse vad det blir av till slut 🙂

    Vi suger ju lite på karamellen att försöka kuska runt en del, har ju en del vänner som står på säsong lite här och där och vore grymt skoj att kunna hälsa på dom. Men! som den kände dansdomaren brukar säga, vinter, snö, is, husvagn och framhjulsdriven bil brukar rimma dåligt … den som lever får se. Vi återkommer helt enkelt i ämnet 😉
    //Majk

  2. Klart du ska komma till oss i Säfsen Micke, ja och Nina med .

    Jo vi får väl se, hör du wastegaten pysa i nån backe och snön sprutar likt en snökanon på Åreskutan så vet du vad som är i görningen.
    //Majk

Lämna en kommentar