Vaknade upp torsdagen den 17:e Maj eller suttonde maj som norrmännen säger,  Norges nationaldag. Kikar försiktigt genom fönstret och upptäcker  att det ser ut som det ska spricka upp och bli fint väder. Upp ur sängen  snabbt som ögat. Denna dagen har vi väntat på alldeles för  länge eller så kom den alldeles för snabbt. Det var så  mycket som skulle göras innan men jag tror vi hunnit med allt. Vi har gjort  rent kassettoan, fått rent i färskvattentanken med hjälp av  ett pulver vi köpt på Caravan, vagnen är städad från  golv till tak vare sig det behövdes eller inte. Till och med dynorna har  tvättats och dessutom i tvättmaskinen trots att tvättlappen sa  kemtvätt. Ja, det har varit bråda dagar sen vi hämtade vagnen  fram till denna morgon.

Efter upptankning och en snabbtvätt av bilen hängs vagnen  på sin plats och vi tar sikte mot Norrköping där vi bestämt  träff med Ellan och Mange. Vi har bestämt att vi ska äta “frukost”  tillsammans men som vanligt när Dorfmeisters är på turné  är vi sena ja mycket sena. Vi räknar med att köra in en hel  del tid ner till Norrköping och det går. Vi har en faslig tur när  vi fastnar bakom en gammal Cabby på den slingriga 274:an mellan Katrineholm  och Eskilstuna. Precis innan en liten raksträcka, där jag hade laddat  för en omkörning men gav upp tanken och låg kvar bakom, står  Farbror Blå med tunga gruppen och möter upp oss med en konstapel  som skjuter laser på oss som en liten tok. Jag pustar lättat ut och  konstaterar att ibland har man tur. Hade inte Cabbyhelvetet sölat sig framför  oss hade mitt körkort förmodligen varit på väg upp i himlen  nu. En aning sent anländer vi till rastplatsen Klinga strax söder  om Norrköping. Som vanligt är det trevligt att träffa gamla vänner.  Fam. Lindblom har anslutit till fikakalaset så efter en stadig äggmacka  och ett par koppar kaffe gör vi oss klara för den sista etappen mot  Öninge camping utanför Ödeshög. Det är ett fint, litet tåg som lämnar rastplatsen  ledda av Lindblommarna med Ellan och Mange i mitten och vi som tar hand om sistaplatsen.  Resan går bra bortsett från undertecknad som är på gott humör och lite leksugen på vägen ner. Lite busande blir det  i ett par uppförslöpor då jaglåter turbon ladda på  lite mysigt turbotryck. Men efter en stund går det upp ett ljus för  unge herr Dorfmeister; vi hittar inte vägen, bäst att överlåta  ledartröjan åt nån som hittar. Ellan och Mange leder oss av  E4:an, genom ett industriområde, över ängar och hav av rapsfält,  genom trånga passager där jag är orolig att få en husnock  i sidan på vagnen. Då får vi äntligen syn på sällskapet  av Husvagnsforum.com´s  medlemmar som redan har belägrat campingen.

Vi stannar till utanför det alldeles nybyggda servicehuset  och letar oss lite trevande in till Jessica och Niklas som önskar oss välkomna  till deras nya, fina camping. Vi checkar in och har fått platser reserverade  av Tessi med följe. Det finns två platser lediga precis intill deras  ekipage så 132 Lindblom får stå ett par platser bort.  Platserna är fina och väl tilltagna så rangeringen ska inte  vara några problem. Om det nu inte varit för en leråker precis  bredvid där jag är tvungen att gå ut med framhjulen. Jag är nästan säker på att nu blir det lerbrottning för Eddan  och vi kommer sitta fast i lerpölen likt pinnen i skiten men det går  bra och vi får vagnen på plats. Inte mitt fel att nån planterat  häcken som ska dela in tomterna snett ;).

Jodå, efter mycket slit och lite
mindre hårsvall var tältet uppsatt.

Vädret  är mulet och ser rätt ostabilt ut så vi sätter fart att  få upp förtältet som vi aldrig slagit upp förut. Ska bli  spännande att se hur det ser ut och hur det är att slå upp ett  Isabella Ambassadör. Vi får i tältet i skenan men sen börjas  det /camping. vi lägger ut pinnarna där vi tror de ska vara. Hmmmm detta  ser inte ut att vara rätt, det måste saknas pinnar /camping. eller? Som  tur är strömmar grannarna LasseGM med fru och även andra grannar kommer till undsättning och helt plötsligt vet ingen hur man sätter upp ett Isabella tält. 😉 Det visar sig att det faktiskt inte stämmer  med pinnarna men vi får ihop det i alla fall så efter knappa 45  minuter har vi fått upp dansken (förtältet).

Resten av dagen ägnar vi åt att bekanta oss med folket från  forumet. Det blir snabbt väldigt fullt i innet av namn och jag som dessutom  är dålig på namn i normala fall hur ska detta gå?! Vi  tar ett par öl i vårt nyuppslagna förtält med några  goda vänner sen förr men vi är alla lite slitna så kudden  känns lockande och vi avrundar kvällen ganska tidigt.
Vi sover likt Törnrosa ganska länge och konstaterar att vi alla har  sovit bra i nya husvagnen. Killarna älskar verkligen sina våningssängar,  dottern är glad åt att hon fått en egen säng och slipper  dela med bröderna. Efter frukosten är det dags för lite vanliga  sysslor som underlättas betydligt när man har avlopp och färskvatten  på tomten. Däremot måste toan tömmas en bit bort i särskilt  utrymme. Utrymmet är väldigt fräscht dock konstaterar jag att  utrymmet verkar ha för kasst fall på golvet så vattnet har  lite svårt att hitta ner i avloppet. Dessutom inhyser detta utrymme en  hunddusch vilket känns lyxigt men även här känns det lite  ogenomtänkt. Antar att de som gjort utrymmet inte har hund för golvet  består av klinkers vilket säkert inte många hundar kommer uppskatta,  framförallt inte om de ska hoppa ner från den hylla där själva  duschen är. Men detta kommer kanske att fixas till?

Dagen fortsätter med inplanerade aktiviter. En del rivstartar dagen med  brännboll. Vi som tycker att det är alldeles för tidigt för  att springa och anstränga sig passar på att bekanta oss med folk.  Tipspromenaden på eftermiddagen deltar vi däremot i. Då prisutdelningen är över återgår vi till husvagnen med vår vinst  – ett nytt dragskydd.

Vilken stil, vilken elegans, vilken kraft,
vilken miss 😉

Framåt kvällen är det dags för den stora grillfesten.  Vi passar på att tvaga oss så vi luktar lite gott och fräscht.  Väl inne i uschutrymmet kommer en känsla och tränger sig på. Lumpen! Utrymmet är förvisso frächt med mörkt klinkers  på golvet och kaklade väggar men duscharna är öppna och  man står nästan på varandra och duschar. Detta ska åtgärdas  med draperier får vi höra men jag tycker nog att väggar hade  varit att föredra. En mycket positiv sak är däremot avsaknaden  av den klassiska myntautomaten.
Vi är alla lite spända hur kvällens kalas ska flyta på  med tanke på att utrymmet vi ska husera i ser ganska så litet ut  men vi får på det berömda hårstrået plats och låter  oss smaka av den utsökta potatisgratängen med grillat kött och  kycklingspett. Maten får absolut toppbetyg och sällskapet likaså.  En del är trötta ganska tidigt och passar på att ta en taktikluva  vid borden medan andra får hjälp tillbaka till sina vagnar 😉 men  för en grupp trogna festprissar är kvällen fortfarande ung och  efter ett par välplacerade öl i magen känns poolen väldigt  lockande. Ett litet sällskap kan inte motstå frestelsen. Det är  inte alls lika skönt och inbjudande som det ser ut utan snarare påminner  det om en isvak /camping. dock utan is. Niklas, ägaren till campingen, är  inte fullt lika road som oss av doppet. Han är besviken på oss! Men
vi låter oss inte nedslås av detta utan nu är det dags att  inviga den nybyggda studsmattan. Jisses, vad skoj det är att studsa studsmatta  men det är rätt marigt när man är ett mindre kompani uppe
på den samtidigt. Vi avrundar dagen med ytterligare ett dopp i poolen.  Niklas är ju redan besviken så det är bäst att passa på  innan han blir på bra humör 😉

Aktiviteten på campingen i den arla morgontimmen dagen efter är inte  alls lika febril. Några städar undan lite efter sig medan andra försöker  piggna till med lite sällskap över en kopp kaffe etc. Ponnyridning  har anordnats på förmiddagen så medan frun i vagnen gör  morgontoalett av vagn och sig själv köar resten av familjen i snålblåst  för en snabbtur på hästryggen. Mycket uppskattat! Dagen flyter på i vanlig campinganda med en hel del skitsnackande och massa trevligt  folk. Vi tar en vända in till Ödeshög för att titta till  staden och fylla på vissa förråd. Åter på campingen  är det några som roar sig med att kasta små bollar men vi väljer  att lägga fötterna på bordet och bara ta det lugnt. Efter boulen drar en ny tipspromenad igång som jag lotsar min fru till en fullpoängare  i. En snygg piketröja inhåvas som förstapris men familjen Dorfmeister  nöjer sig inte med detta utan inkassaserar även det prestigefyllda  priset för mest välputsade husvagn. Första priset är en  klassiker enligt Markus, “The long long trailer” en väldigt, väldigt underhållande film 😉

Långgrill? Vilka dofter från så många grillar.

Framåt aftonen är det dags för ett klassiskt långbord, Även grillarna bildar långbord 😉 På vår meny återfinns  grillade kotletter och en god potatisgratäng tillredd i en Omniaugn. Vi är väldigt nöjda med den och rekommenderar de som inte har
ugn i sina vagnar att skaffa sig en Omniaugn. Det marigaste med dessa tillställningar  är att man får äta lika mycket av sin egna mat som det grannen  tilllagat, till exempel 132 Lindbloms hemliga kottar, tyvärr är magen  för liten eller i alla fall matdelen av den, öldelen klarar lite till  😉 Denna afton är väldigt kylig så sällskapet droppar av  rätt tidigt men vi är en del tappra som står emot kylan..  eller nja vi kryper in i vårt förtält igen där kvällen  avslutas i gamla och nyvunna vänners lag.

Om möjligt så är söndagsmorgonen än mer lugn än  lördagsmorgonen. Det är väldigt lugnt ute sånär på vinden som hela helgen har dragit och slitigt i vårt förtält.  En av nackdelarna med att ligga på ett öppet fält.

Återigen letar en del efter sina tillhörigheter, andra går  och städar lite och undertecknad får i uppdrag att diska gårdagens  disk. yummi! Diskrummet som även är tvättstuga/matlagningsstuga/duschrum har generösa ytor. Man slipper trängas där man står och  slabbar med sin disk eller lagar sin mat. Det finns även en diskmaskin  men tyvärr hade någon trollat bort bruksanvisningen. Lindblom lät  sig dock inte skrämmas utan provade maskinen, om han var nöjd med  reslutatet eller inte fick jag aldrig svar på.  Dagen kryper sakta framåt och det är de tappraste från kvällen  innan som stänger campingen denna gång. Vi tar farväl av gamla  och nya vänner och ser återigen fram mot nästa träff.

Tack alla inblandade för en väldigt trevlig helg och hoppas vi möts  snart igen.

+ Nytt och fräscht

För nytt = stelt och kalt. Ett stort minus till de vuxna men framförallt
barn som skräpade ner runt studsmattan och helt sonika lät skiten
ligga.

Inte SCR-ansluten

Vi betalde 120:-/dygn exkl. el. Elförbrukningen för de fyra dagarvi var där gick på 94:- vilket får anses som ett kap med tanke på att vi inte alls snålade med elen under helgen, värme på i vagnen och en värmefläkt i tältet.

Lämna en kommentar