Nu började semestern sakta rinna mot sitt slut, ja den vecka vi hade tillsammans denna gång. Efter Tättö bestämde vi  oss för att dela upp hemvägen lite för att få lite  mindre körning hem. Eva har sedan tidigare besökt S:t Annas skärgård  utanför Norrköping och hade bra minnen av det så vi siktade  däråt. Efter lite velande kring campingar ute på S:t Anna beslutade  vi oss slutligen för Mons Camping … ja eller mer korrekt; efter att ha  kört in med bil och vagn fanns det inget utrymme att ta sig därifrån.  Men vi tyckte campingen såg mysig ut med fin utsikt över skärgården  så vi gjorde aldrig någon större ansats till att söka  annan.

Tomterna var fint uppmärkta på en platt gräsplätt med väldigt  många långliggare. Rangeringen var inga problem så på  plats gick vi på upptäcktsfärd på den lilla mysiga campingen.  Lekplatsen bestod av gungor, sandlåda och en stor gräsmatta med volleybollplan  alldeles intill badplatsen som för övrigt är vackert belägen  i en söt liten vik. Vi flyger lite drake på denna fina gräsmatta  till barnens stora förtjusning. Anton lyckas få ut all lina på  sin innan en elak kastvind slänger ner den i marken med lite haveri som  följd. Nere vid havet fanns även en liten grillstuga vackert placerad  på en liten udde i “vykortet”.

Vykortet

Tyvärr var det långa avstånd och ganska dåligt  uppmärkt var man skulle diska, dumpa gråvatten samt få nytt  vatten så det blev en del knallande fram och tillbaka innan jag blir tipsad  om var utkastet är placerat.

Kvällen fortlöpte med fint väder och lite mys under markisen  men som övriga kvällar denna semester kommer kylan. Att sitta ute  är inte längre mysigt så vi förpassar oss in i husvagnen  för att avrunda kvällen med en film och lite mys “inomhus”  (I Eskilstuna betyder mys att t ex prata, spela kort och dricka nån öl).

Vi vaknar efter en god natts sömn och förtär frukost under markisen.  Vi funderar på hur vi ska göra, ska vi stanna dagen ut och betala  för ett dygn till (utcheckning är satt till kl.12:00) eller ska vi  riva upp och fortsätta hemåt? Solen lyser som vanligt men den kalla  tråkiga vinden vägrar att släppa greppet om denna annars härliga  dag så vi beslutar att ge oss av mot Söderköping. Glassen ska  vara god i Söderköping har vi hört så i expressfart rullas  markis ihop, stolar lyfts in i vagnen, vatten fylls på för ett eventuellt  fika/matstopp på vägen och vagnen hängs på medan Eva checkar  ut oss. Vi lämnar Mons Camping bakom oss med 2 minuters marginal ;).

+ Fina plana tomter med tydliga regler hur vagnen ska stå.
+ Fin lekplats/lekområde som är rymligt så man kan spela boll  t ex. utan att störa övriga campingen.
+ Duschar etc. var fräscha och välstädade med trivsam hissmusik.

– De fina platta platserna. Det blir lite tråkigt med camping på  en fotbollsplats.

– Skyltningen! Hur ska man vid incheckning ställa sig utan att stå  ivägen då vägen in är precis lagom för ett ekipage.

– Uppmärkningen av vattenposter, utkast, ja servicebyggnader över  lag.

– Som på många andra ställen är personalen okunnig och denna är inget undantag. Tycker i alla fall att personalen borde hantera engelska.

SCR har satt tre stjärnor på campingen

Vi betalade 170:-/natt inkl. el. Mynt fodras för dusch (1kr/minut)

Hemsida

 

Utsikt ifrån badet mot campingen.

Lämna en kommentar