Majks syster med familj var ute på “turne” och ville komma på besök. Vi ville gärna träffa dem men som vanligt sög campingtarmen. Vi gjorde två flugor på smällen och campade ihop med syrran och hennes familj hela helgen.
Eftersom deras senaste anhalt var Stockholm och vår boplats är Eskilstuna kändes Mariefreds camping som ett vettigt mål. Vi har besökt campingen tidigare och visste att den är lugn och fin i en trevlig miljö och med fin badplats. Vi krokade på vagnen torsdag eftermiddag och slöt upp med systern framåt 18.

Av en slump fick vi platsen intill den vi hade haft vid vårt tidigare besök. En perfekt plats för en barnfamilj då den ligger intill lekplatsen och servicebyggnaderna. Det enda negativa vi kan säga om platsen är att då platsen framför stod tom hela helgen så använde andra campare den som genväg vilket gjorde att vi hade rätt bra med gångtrafik inpå oss. Det är verkligen ett gissel då folk tror att bara för att en tomt är tom så slutar gångvägarna att fungera. Vi hade inte varit många minuter på campingplatsen innan vi hörde en helikopter närma sig och gå ner på andra sidan den dunge vi bodde intill. Medan Majk rangerade klart vagnen tog jag med mig de fyra barnen (eller de tog nog snarare med mig) till platsen för helikopterturer. Ungarna var helt fascinerade av helikoptern som lyfte med nya människor var femte minut. Kvällen avslutades sedan med gemensam grillning och småprat.

Torsdag morgon vaknar jag av att saaben mullrar till utanför vagnen. Majk hade inte, som jag, ledigt denna fredag utan han måste åka och jobba. Själv somnar jag om och vaknar inte förrän ett par timmar senare till en strålande dag. Efter frukost tar vi med oss barnen och går ned och badar. Vi tillbringar några timmar där med plask, glass och kakor. Hunden får inte vara vid stranden så jag binder honom lite högre upp och han inväntar snällt sitt egna dopp. Tyvärr är “hundbadet” en jättebesvikelse. Det både luktar och ser äckligt ut. Vid ett senare tillfälle går även Majk med honom till hundbadet och skär sig då i foten.
När Majk äntligen dyker upp på fredagskvällen grillar vi åter tillsammans och avslutar även denna kväll ute under vår markis.

Lördag morgon är rätt grå. Det hänger regn i luften så vi bestämmer oss för att åka in till Marifred och gå på Gripsholms slott. Gripsholm är ett fint gammalt slott och förutom några ångestfyllda minuter då vi slarvar bort en av sönerna (eloge till personalen som drog igång eftersökning av honom på sekunden) så var det en trevlig dag med många spännande tavlor och en historisk atmosfär. I spöregn åker vi sedan tillbaks till campingen för den sedvanliga kvällsgrillningen. Denna kväll avslutar vi däremot inne i vagnen men det är precis lika mysigt att sitta inne i kandelaberns ljus som ute under månens.

Söndagen bjuder åter igen på sol. Systern packar ihop och åker hemåt långt tidigare än vi då de har en lång resa framför sig. Vi som bara ska några mil njuter av dagen och hinner gå ner och bada innan det är dags att stuva in möbler och leksaker. Det har varit en skön helg. Att träffas ute på detta sätt är många gånger mer befriande då jag inte känner samma krav på att allt ska vara välstädat, vällagat och välorganiserat. En soft helg i goda vänners lag, helt enkelt.

+ En fräsch camping där allt känns precis lagom

– Hundbadet

SCR har satt tre stjärnor på campingen

Vi betalade 200:-/natt inkl. el

Mariefreds camping

//Eva

Sånt som också hände på denna resa:
På torsdagskvällen så blev himlen plötsligt helt mörk och det blåste upp som till oväder. Det kom en riktigt rejäl vindpust som lyckades svepa med sig markisen på en av vagnarna på området. Markisen med pinnar och allt la sig över taket. Ägarna till vagnen var inte där då men vagnsgrannarna såg vad som hände….men agerade inte alls. Då knatade vi istället bort dit och tog försiktigt ned markisen från taket och rullade in den i sin hållare. När ägarna några timmar senare återvände förklarade vi vad som hade hänt och de blev mycket tacksamma för att någon hade varit snäll nog att rädda det som räddas gick (vilket troligtvis var både vagn och markis för vi kunde inte se några synliga skador alls, som tur var).

En kommentar till “Åter till Mariefred 31/7-3/8”
  1. Larzan skriver:

    Varsin stjärna i camparnas loggbok till er.
    Vilka hjälpsamma människor ni är. 🙂

    /Larzan

Lämna en kommentar