Jag trodde att det var en myt att smålänningar är snåla men efter vårt besök i Vimmerby och Vimmerby camping, Nossenbaden så inser jag att det inte endast är ont förtal – viss sanning finns det allt. Av vilken annan anledning ställer vi annars upp oss som en av vagnarna i sardinburken? Mindre husvagnstomter har jag aldrig tidigare stött på. När vi väl har baxat in vår totalt 7,5 meter långa vagn på den sluttande tomten, med halva baken uppe i en grässlänten, så finns det inte utrymme för nya ekiapge att ta sig in på de tomma tomterna innanför vår vagn. Som tur är har de lite dålig koll nere i receptionen och sätter ut FULLT-skylten innan campingen verkligen är fullbelagd och vår vagn får ostört stå som stoppkloss.

Vi har valt denna campingplats för att ha nära till Astrid Lindgrens värld som vi har planerat att besöka men eftersom det är sen eftermiddag då vi checkar in ägnar vi resten av dagen åt att bada. Badplatsen är jättefin och eftersom detta är den första dagen med riktig värme och strålande sol så är badplatsen full av badgäster. Vi har vår hund med oss ner till stranden och väljer då, som vanligt, att hålla oss i utkanten av badplatsen. Grässtranden är väldigt sank efter rekordregnandet men det gör oss inget då vi plötsligt befinner oss vid hundbadet. Och för en gångs skull är hundbadet schysst. Både barnen, Micke och hunden har en härlig stund i det ljumma sjövattnet och när vi känner oss nöjda och avsvalkade går vi bort till receptionen och köper glass. Promenaden tillbaks till vår husvagn tar oss genom ett tältområde med fler tält än vad jag har sett på denna sida 80-talet.

Medan Micke startar grillen går jag och ungarna upp till det skabbiga servicehuset och duschar. Det nedslitna och pruttluktande duschrummet gör att vi efter dusch bara känner oss märkbart renare. Den ljumma kvällen gör ändå att vi är på gott humör och kvällen slutar med film inne i husvagnen.

Rymliga fina p-platser utanför
Astrid Lindgrens Värld

Trots att vi hade väldigt trevliga campinggrannar, av olika nationalliteter, packar vi ändå ihop dagen efter och släpar med oss vagnen till Astrid Lindgrens värld. Där får den stå uppställd tryggt, rakt och ur vägen under alla de timmar vi tillbringar tillsammans med Emil, Ronja och Pippi.

 

 

+ Att hundbadet faktist var ett bad och inte någon grisig plats man tar
upp båtar och rensar fisk vid. Även matte och husse trivdes här.

– De otroligt små platserna (fyra meter mellan vagnarna var rena skämtet)
och de urkassa serviceutrymmena

SCR har satt tre stjärnor på campingen

Vi betalade 210:-/natt inkl. el

Hemsida

2 Kommentarer till “Nossebadens camping 16-17 juli -07”
 1. Anki skriver:

  Hej!
  Detta är en camping vi precis skulle boka, men funderar nu att inte göra det!
  Hoppas att ni hade det skoj på ALV iaf =)

 2. Sandra skriver:

  Hej.
  Varit på den campingen i år 2010 och den är jätte fin!
  Service hus är nybyggt med gratis duschar, bra resturang platserne är fina (endel är ojämna men så är det väl??)
  trevlig personal fin badstrand, en mycket bra ny minigolfbana…
  Jag rekomenderar denna camping VARMT…trots allt 3 år sedan du var där……

  Även om det var tre år sedan vi var där är det den camping vi mötte då som vi skriver om här då vi bloggar efter våra besök. Eftersom våra killar vuxit ifrån ALV så ett nytt besök är inte aktuellt, men tack för tipset.
  //Eva

Lämna en kommentar