Nu var det inte fullt så kallt, men
dessa turister vet ni 😉

Efter en lång dag på Astrid Lindgrens värld rullar vi nedför Västerviks camping-infart. Trots att vi är både trötta och hungriga tar vi skylten med ordet FULLT med jämnmod. Vi behåller även fattningen då det, efter ett telefonsamtal, visar sig att campingen i Gamleby, som vi hade som reserv, även den är fullbelagd. Efter liten överläggning ringer jag en camping på måfå – Tättö Havsbad. Det visar sig vara ett lyckodrag. Campingvärden har en elplats kvar och lägger undan nyckeln åt oss efter att jag har bedyrat att
vi är där inom en timme.

Gissa om detta blev en succé?

Lyckan håller även i sig då det visar sig att det är en jättefin camping med fräscha serviceutrymmen, fria duschar och en campingvärd som visar sig på området flera gånger om dagen. Platsen vi har fått tilldelad ligger intill lekplatsen (den plats vi oftast väljer om vi har chansen). Campingen ligger ute på en “tarm” med vatten på tre sidor vilket gör att alla platser har sjöutsikt och vi har turen att ha varmt och skönt väder de två dygn vi tillbringar där.

Det gäller att ha tungan rätt…

På onsdagen åkte vi in till Loftahammar men trots att “staden” har ett fantastiskt läge fanns det inget alls att se där. Vi återvänder istället till Tättö och ägnar oss åt drakflygning, minigolf och att ha fötterna på bordet.

 

 

 

 

+ Inte inrutade platser utan ganska fritt hur man vill stå men rymliga så säkerheten fungerade

– Det är väldigt, väldigt många säsongsplatser

SCR har satt fyra stjärnor på campingen

Vi betalade 190:-/natt inkl. el (fria duschar)

Lämna en kommentar