Inbjudan till kräftskivan kom redan i maj. Vi hade sett till att hålla almanackan tom hela denna helg då vi av erfarenhet vet att då Peter bjuder in då blir det kalajs. Jag hade turen att vara ledig denna fredag så jag packade vagnen och såg till att övriga familjen var startklar då Majk fräste in på gårdsplanen. Ett par timmar senare rullar vi in på Högbyns (nedlagda) camping. Ellan hade sett till att hålla en plats ledig intill “festplatsen” eftersom hon vet att vi brukar vilja ha vagnen i närheten av där vi mest håller till då vi har lite mindre barn som tar natt tidigare än vi festprissar. Inpluggning av el, fram med ölen och igång med grillen. Kvällen avslutar vi sedan vid grillplatsen med prat och skratt.

Vi hade inför lördagen fått order av Erika att vara uppe och klara klockan 11:00. Tipspromenad stod på schemat. Familjevis dröp vi sedan, med jämna mellanrum, iväg uppför berget. Slutstation för den (rätt svåra) tipspromenaden var utsiktsplatsen. Där väntade Peter & Erika in oss med kaffe, kokt över öppen eld, och äppelpaj. Vi fick alla en härlig stund i det fina vädret och med den fantastiska utsikten. När vi började känna oss raslösa tog vi slalombacken ner till campingen igen. Medan jag och dottern var iväg och duschade riggade Peter & Erika upp för nästa överraskning. Efter att vi hade sjungit, hurrat och delat ut födelsedagspresenter till “födelsedagsbarnet” (Erika) så serverades vi champagne-, kycklingspett- och salladsbuffé. Det var otroligt smaskigt och vi satt länge vid långbordet som hade pysslats ihop utanför grillplatsen. När alla började röra på sig igen hjälpte jag Erika att duka upp till kräftskiva inuti den enorma kåta som Peter hade smällt upp som “festlokal”. Klockan 19:00 drog så den efterlängtade kräftskivan igång. Det sörplades och skålades, smaskade och vrålades och uppemot en tio gånger sjöng vi den nubbevisa som har blivit ett bomärke för “Vildcamparna”. Sedan avslutades även denna kväll vid grillplatsen med en sprakande brasa, gitarrspel och skön (?) sång.

Söndagen bjöd på vackert väder och då vi var rätt många som hade bly i kepsen blev vi kvar till långt in på eftermiddagen. Det blev inte många vettiga handtag gjorda denna dag – precis det jag älskar med camping.

Tack Erika & Peter för en härlig helg. Och tack alla andra som förgyllde träffen. Vi ses snart igen!

PS. kom på att jag lovade att lägga ut veckans hitsingel “Tjo hoffa hoffa ej” med Vildcamparna feat. Klubb99

7 Kommentarer till “Kräftskiva i Högbyn 29-31/8-08”
 1. Ella Bella Bus skriver:

  Skoj skoj att både läsa och se bilderna (ja, de flesta i alla fall….hrmm). Förstod att det skulle dyka upp…..

  Snart får ni mer att skriva om för snart är det dags igen……YIPIIIIIEEEE…….!!!!

  Kramisar från mig……

  Det ser vi framemot Ellan, kan knappt bärga oss tills vi ses igen. Ska försöka klara av Elmia innan det är dags för Elma träffen. Kanske man måste polera vagnen innan så man inte har träffens skabbtermos, 80mil på E4:an främjar ju inte putsen direkt 😉
  //Majk

 2. Jessica skriver:

  Ha Ha! Ja jisses vad kul vi hade.. No more comments……..;)

  Och ändå fanns det inte en ljuspelare i sikte.
  //Eva

 3. Hallo,

  Kul med träffar, ljudfilen vi fick var fantastisk. Funderar faktisk på att anmäla Klubb 99 till melodifestivalen med denna sång. Tror vi har en jätte chans…

  Gör det….och skulle det gå hem ska jag söka till både “Top Modell” och “Bonde söker Fru”….och sen äter jag upp min hatt.
  //Eva

 4. Fagerstaborna skriver:

  Inte är det svårt att fixa en fest när man har sådana vänner.
  “Gammtanten” hälsar och tackar alla.
  Vi ses snart igen.

  Det ser vi fram emot!
  //Eva

 5. Vilka härliga bilder, synd vi inte kunde vara med, vemodigt att se platsen där vi låg förra vintern och veta att man inte kommer att ligga/ha vagnen där igen, Högbyn + Peter mfl gav oss en härlig start på vintercampande.

  Kan bara hålla med Nina, det är riktigt sorgligt på en såpass fin plats att den inte kommer nyttjas. Området är ju suveränt med sina plan man ställer vagnarna på, utsikten och närheten till skogen.
  Även vi blev fostrade i Högbyn vilket jag är väldigt glad över, främst att vi fått såna vänner vi har i Vildcamparna och Klubb99.
  //Majk

 6. Staffan skriver:

  Ullegulle, är det jag? Syftar på bild 13.
  😉

  // Staffan

  HaHaHa….det har jag också noterat men inte hunnit påpeka för bildhanteraren. Fast visst passar namnet dig bra, GulleStaffan?
  😉
  //Eva

  ha ha ha ha förlåt Staffan men det är hemsidan som spelar oss ett spratt. Nu ska “problemet” vara korrigerat.
  //Majk

 7. Rickard skriver:

  Detta var en härlig träff med många härliga kamrater.Men alltså? När man eldar ska man int ha massor med ved på brasan då? Jag och Wilma kom lite senare än andra men vi hade skit kul! vi ses i vinter mvh Den evige sköldpaddan.

  Jo Sköldis, hoppas vi ses snart igen. Och kan bara instämma, verkligen skoj denna träffen med en del nya ansikten också.
  //Den lågsniffande piloten

Lämna en kommentar