Så har vi då “Vildcampat” igen. Inbjudan denna gång kom från Ellan och Mange och platsen de hade valt ut var Härjarö camping. Vi åkte hemifrån rätt tidigt på fredag eftermiddag eftersom Majk hade lovat att göra ett jobb hos en kund som står säsong på Bredsands camping. Campingvärden på Bredsand ville hålla oss kvar så att Majk kunde vara hustomte hela helgen men vi slet oss loss och genade över skogarna kring Enköping för att snabbast möjligt ta oss till det väntande gänget. När vi väl kom fram runt 19-tiden visade det sig att vi i och för sig var sist på plats men tre av de andra vagnarna hade kommit med bara några minuters mellanrum innan oss. Det utbröt ett mindre kaos då fyra vagnar samtidigt skulle rangera på den backiga plats vi hade fått tilldelad för helgen. Efter lite trixande och pallande (och inlåning av mastodontbil) stod vi till slut i en så snygg ring att vilken cowboy som helst hade blivit avundsjuk. Efter en snabb tillagad och intagen middag avslutade vi kvällen med prat och skratt under Tippys balkong markis. Det var fuktigt men inte kallt…. i luften alltså.

Lördagen bjöd på ett vackert men blåsigt väder. Vi tog oss ut i skogen för att rasta hund (och barn) ordentligt. Medan vi gick spanade vi lite efter svamp och svamp fann vi. Härligt!
Åter till baslägret bjöd familjen Lindblom på korv med bröd. När vi hade mumsat i oss korvarna bjöd Ellan upp till lek. Likt värsta benknäckargänget hoppade vi i våra Foppatofflor på uppblåsta “bag in box-påsar” och vek piprensare till moderna konstverk. Alla vann!
Efter lite öldrickning och avslappning blev det åter fart i vagnarna. Kvällens TexMex-buffé skulle ställas i ordning. När all köttfärs var malen och alla grönsaker finstrimlade träffades vi inne i Ellan och Manges vagn för en skål i Tequila. Brrrrrr! Sedan bar det av ner till kvällens festlokal (det med bord och bänkar inredda glashuset nere vid serviceanläggningen). Vi åt, skålade och svängde med våra sombreros (jag säger ju att man alltid ska ha några sombreros liggande i vagnen för de kommer alltid till användning). När vi kände oss mätta och belåtna drog vi oss vidare bort till den jättestora eldplatsen under tak. Där satt vi sedan resten av kvällen och eldade och ljög. När båda smågrabbarna hade kroknat på varsin stock tackade vi för oss men partyt fortsatte för de andra långt in på småtimmarna.

På söndagen var vädret ännu bättre än på lördagen så vi satt mest och pratade och slöade i varsina stolar. Efter ytterligare korvbjudning packade vi ihop och var och en vände näsan hemåt igen – det var bara Gunnar som fortsatte sitt äventyr.

+ De fina serviceutrymmena som vi inte nyttjade särskilt mycket då vi stod rätt långt ifrån dem

SCR har satt fyra stjärnor på campingen

Vi betalade 180:-/natt inkl. el

Härjarö camping

//Eva


3 Kommentarer till “Härjarö 26-28/9-08”
 1. Jessica "Tessi" skriver:

  Sitter nu med ett fånigt flin i fejjan 😉 See you all folks in spring time XD

 2. Hm, Är det möjligen “rökelse” som de 3 vise männen bär på?

 3. Gillar Tessis karatekid stil när hon stampar på “ballongen”

  Tjusig gruppbild……

  Ja den är tjusig, det mest fascinerande är att Rocky (den lilla svarta saken) inte verkar rädd om livet alls. Men du har en poäng Ellan, Tranan, hette inte ställningen det som man ser i den tredje rutan?
  Tjusiga människor blir ofta tjusiga bilder Ellan.
  //Majk

Lämna en kommentar