Så har jag äntligen funnit dom rätta fälgarna till vagnen. Visst var drömmen en uppsättning likadana som bilen har men jag gillar mina Aero-fälgar jag har på bilen och tyvärr har dessa fel bultdiameter för att passa Ola.
Vägen var lång och för drygt en månad sen hade jag fått tag på en uppsättning riktigt okej fälgar med kalasdäck av samma storlek som däcken jag hade innan (13″). Tyvärr blev aftonen de skulle monteras inte alls som jag tänkt mig. Efter en hel del trixande så gav jag slutligen upp, jag hade blivit lurad. Fälgarna hade fel bultdiameter så det var bara att ge sig och returnera fälgarna till säljaren. “Plåtisarna” monterades igen och “navisarna” såg rätt okej ut …….. NOT.
Jakten fortsatte och på en fikarast på jobbet dök det upp ett par skapliga 15″ med schyssta gummin som kunde bli mina om diverse tjänster och mutor genomfördes 😉
Fälgarna är av okänt fabrikat men ser helt okej ut och däcken är likaså helt okej dock utbytta till förmån för fyra stycken Michelin 205x50x15″ som ser helt rätt ut och precis fick plats inne i hjulhuset.

Efter första provturen kan jag inte annat än ge ett fett smajl. Utseendet funkar, vagnen går om möjligt än mer stadigt bakom Eddan (vet inte vad som krävs nu för att få Ola att wobbla) och det kanske bästa av allt är att Eddan vill ha mindre soppa. Premiärturen till Härjarö slukade hon i sig 1,3 utan minsta snålkörning, utan nästan precis tvärtom, bråttom som vi hade. Nästföljande tur till Djulöbadets Camping utanför Katrineholm landade förbrukningen på 1.25 och återigen utan extrem snålkörning detta trots betydligt bredare däck och större fälgar, tidigare snurrade ett par 155x75x13″ så en viss skillnad är det.

6 Kommentarer till “Lätt och lågt…”
 1. Snyggt. Photo-shoppat? (Fönster, safirdekor m.m.)
  Blir liknande jakt till vår nya vagn 6102, lågprofil kan det vara något?

  Nix Larzan, inte ett dugg photoshoppat. Det är så här Ola ser ut nu för tiden.
  Kan vara solen som ligger på vid tillfället på nåt skumt sätt.
  //Majk

 2. justme_68 skriver:

  Vilket bilmärke passade nu när du tog 15″?????

  Menar du fälgarna? Dom har suttit på en golf men det kvittar ju egentligen. Bultcirkeln är ju 100/4 så dom passar på en mängd med bilar, BMW, Opel, Nissan osv.
  //Majk

 3. Funderar på dessa till vagnen, vad tycks?, men vet inte hur jag ska göra för att se om de passar på vagnen.. *suck*. Men får väl mäta lite hos gummigubben.
  http://www.svenskafalg.se/images/articles/500×500/SvF_Lyon.jpg

  Ska du köpa dom nya? Du har väl som dom flesta andra av oss bultcirkeln 100mm fördelat på 4 bultar. Tror sällan det blir problem med centrumhålet på fälgar från bilvärlden som man monterar på husvagnar. Kolla detta för säkerhets skull. Lycka till!
  //Majk

 4. Navet ska vara 57,1mm, så bmw ska passa rakt på utan distansringar.
  Men köper de, nya, på guson.se

  Kolla med http://www.gummihuset.se, dom brukar ha skapliga priser på fälgar och däck.
  //Majk

 5. Det här var väldigt intressant!
  Blev verkligen snyggt och låter väldans bra med bättre väghållning och lägre bränsleförbrukning!

  Jag har ocks 155R13 på min husvagn.
  Köpte 155×13 C-däck för att få stabilare gång, men lite bredare och mer lågprofildäck hade ju varit bättre.

  Så du lyckades lirka in dessa stora och breda fälgar utan att det tar i staget till stötdämparen eller något annat, uppenbarligen.
  Skulle gärna ha lite bredare däck någon gång på min vagn, och då gärna lågprofil och dimension så jag kan köpa vanliga bildäck.
  Mina smala 155×13 däck sjunker ibland ned i lös grus eller på lös mark vid fricamping och vagnen blir tung att rangera med bilen. Sjunker ner betydligt mer än bilens 215×16-däck.
  Tack för infon här…

  Hej igen Bosse, jätteskoj att du återvänder till vår sida. Tack!
  Ja det var inga större bekymmer att få dit fälgarna även fast det inte är så mycket mellan stötdämparen och däcket men har inte tagit i än i alla fall. Funderar på att skicka dit ett par spacers för att få ut hjulen lite mer för utåt finns det mer utrymme.
  //Majk

 6. Anders skriver:

  Riktigt snyggt, hoppas att någon på Kabes designavdelning ser bilderna, inte för att vagnarna är fula eller så från fabrik, mer för att kunna utöka tillvalslistsan

Lämna en kommentar