Idag “packade vi ihop” husvagnen. Den står iofs fortfarande kvar på säsongsplatsen men vi har förberett så att vi vid första, bästa barmarkstillfälle kan ta hem honombadtum.jpg igen. Så hur har vi då tyckt att det har varit att vintercampa i Klacken? Faktiskt helt okej.

Vi har haft lite otur med vintervädret och oftast lämnat campingen då det startade att snöa (så och idag). Detta har gjort att vi inte har utnyttjat våra kombinerade bad- och liftkort till annat än att bada men huj vad vi har badat. Så här välklorerad har jag nog inte varit sedan jag gick i simskola som femåring. Badsäsongen började bra med riktigt väluppvärmd barnpool, många roliga “leksaker” i stora poolen och en bubbelpool som var stärkande för en frusen och ledbruten småbarnsmorsa. Vad säsongen led blev det kallare i vattnet, leksakerna minskade i antal och bubbelpoolen gapade som en intorkad oas i öknen. Trist, för det kändes som att det blev en rejäl standardsänkning.

Det har varit lite si och så med kontinuteten av våra besök till Klacken. I höstas var vi uppe nästan varannan helg men efter nyår har det varit glest mellan besöken. Tiden har helt enkelt inte räckt till. Vi firade dock nyår där tillsammans med våra grannar (de är grannar både på campingen och hemma) och ett 50-tal andra campare uppe på restaurangen. En trevlig kväll med buffé där den sönderstressade kocken fick slita hårt med grillen ute i nyårsnatten. Annars har vi inte tillbringat många timmar uppe i restaurangen, trots att de hade ett bra urval och överkomliga priser.

Den mesta av tiden har vi tillbringat i och omkring husvagnen. Vi har spelat mycket spel, tittat på filmer eller bara snackat bort timmarna. Det var ett trevligt gäng som stod uppställda på samma plan som oss. Det var ofta liv och rörelse kring vagnen men något vi saknade väldigt var en eldplats att samlas runt. En rejäl brasa hör vintercamping till, tycker vi. Vi stod rätt nära servicehuset men nyttjade det ändå i begränsad utsträckning. Vi har helt enkelt använt oss av de bekvämligheter som vagnen erbjuder. Micke har släpat ovanligt mycket vatten men i gengäld har han sluppit gå med diskkorgen. Vid ett par tillfällen har vi duschat i servicehuset men duschkabinen (nu talar jag bara om damernas för herrarnas har jag ingen erfarenhet av) var intryckt i ett toabås vilket gjorde att svängrummet där inne var som i en sardinburk…dessutom tog varmvattnet slut då flera duschade efter varandra. Detta kompenserades dock av att man kunde duscha i badhuset.

I stort har vi trivts bra i Gillerklack. Kopparberg är en söt, liten stad innehållandes allt det man kan tänkas glömma hemma och behöva köpa nytt. Själva skidanläggningen kan vi inte uttala oss om då den bara var igång vid ett av de tillfällen vi besökte Klacken. Campingen ligger fint och var bra uppdelad med glasklara rangeringsregler och badhuset/restaurangen ligger centralt i husvagnsbyn. Tyvärr tyckte vi att hela anläggningen changerade något efter nyår. Troligen pågrund av de minskade intäckterna då vintern var så dålig.

Vi har inte bestämt oss för hur vi ska göra inför nästa vintersäsong. Ska vintrarna “här nere” vara så här fjantiga så känns det mest som att kasta pengarna i sjön att campa i en slalombacke men att åka längre upp i landet är inte aktuellt just nu varken ur ekonomisk- eller tidsmässigt synvinkel. Tur att det är över ett halvår innan vi måste bestämma oss!

Bilderna är klickbara.

Dusch i servicehuset

2 Kommentarer till “Summering av vintercampingen”
 1. Bra sammanfattning av säsongen i “Klacken”! Håller med på alla punkter förutom duschen i servicehuset – för där har jag inga egna erfarenheter alls. 🙂

  Du behöver inte känna att Du missar nåt. 🙂
  //Eva

 2. Olle skriver:

  Hej team Dorfers, va inne å kika på Er fina hemsida, om Ni vill åka mer skidor nästa år så kanske kan Ni prova Bjursås?
  Det har varit en helt OK första vintercamp säsong för oss där med
  23 kanon skiddagar…

  MVH // Olle (brukar hänga på h-forum)

  Tjenare Olle, skoj att du hittade vår sida. Vi hade planer på Bjursås också men avståndet gjorde att vi hoppade av. Ganska skönt med dryga 10mil vilket gör att man kan åka upp så ofta man vill utan att känna att det blir försent.
  //Majk

Lämna en kommentar