Tillbringade den superduper-sköna dagen ute på jobbet med Gurra (vagnen alltså). Anledningen till besöket var att fixa den läckande framrutan. Det var Eva som en dag ringde mig på jobbet och sa att det regnar in i vagnen. Då tyckte jag det lät konstigt med tanke på tvätten vagnen blev utsatt för ett par helger innan. Jag borde sett ifall det läckte. Det hade dock slutat läcka när jag kom hem som tur var men jag ville ändå hitta läckan . Ett par dagar senare när jag var nere i vagnen för att fixa ett par saker såg jag hur vattnet sakta men säkert läckte in. Fram med en tejprulle snabbt som attan och täcka för ordentligt eftersom jag då inte kunde avgöra varifrån det läckte.

Nu visade sig läckan inte vara så farlig som jag först trott utan den berodde nog främst på en torr gummilist, den som tätar mellan rutan och karmen. När vi nu hade öppnat rutan efter att vagnen hade varit stillastående ett par år började det läcka. Jag satte dit en ny gummilist och jag bytte även ut skruvarna som håller fönstret i karmen och simsalabim … en tät framruta.

Jag har sedan ett tag grunnat på detta med fälgar till vagnen. Fälgarna vi hade till Ola passade inte riktigt på Gurra, utan tog i lite grann på axlen. Då jag skiftade fälgar från Ola till Gurra, när han såldes, gick det alldeles för fort. Jag kollade inte ordentligt utan det gick så illa att det tog i lite grann, vilket jag inte upptäcktes förrän efter ett par dagar. Jag fick byta till ett par trista plåtisar för att kunna köra med vagnen och har nu jagat fälgar med snällare inpressning…men inte lätt att hitta nåt skapligt för en vettig peng. Efter lite fälgkonsultation av Erik som jobbar på Langes gummiverkstad här i stan kom det på tal; varför kan man inte använda spacerplattor likt man gör på bilen? Ja … jo det är klart man kan och av en händelse råkade han ha en uppsättning liggande som inte användes. Passade som en smäck på vagnen och fälgarna passade superbra nu och tog inte i någonstans längre.

När jag ändå var ute på jobbet passade jag på att spola av vintern från vagnen. Efter tvätten senast har vagnen bara transporterats hem och ställts upp på gården. Den vita härliga snön den senaste tiden har gjort att vagnen såg bedrövlig ut. Svarta ränder utmed fronten och baken. Eftersom det ska premiärcampas med Gurra till påsk måste han se lite skaplig ut, så fram med svamp och hink för en snabbtvätt med Ren Fritid. Tvättmedlet är riktigt bra och svarta ränderna försvann i ett nafs. Skönt att slippa hålla på med massa andra tvättmedel för att få bukt med ränderna.

Före:

Efter:

Var ju lika bra att ge bilen en omgång också – tvätt och på med sommarhjulen.

En kommentar till “Vårfix”
  1. Thermal skriver:

    Se där vart ju riktigt vackert 😉

    Ha de!!!

    Yepp, det blev kalas bra tycker jag.
    //Majk

Lämna en kommentar