Nu börjar det bli bråda dagar igen. Nästa helg är det träff med Da (in)famous Vildcamparna aka Klubb99. Silvköparens camping ska stå värd för vår sammankomst denna gång. Det värsta med detta är ju att allt måste vara i topptrim, för min gode vän MangeB har hotat med att kolla in vagnen nykter så nu måste det gnos och putsas, man vill ju inte göra sin Sensei besviken 😉
Jag tänkte dela med mig av detta tips för att det kanske finns de som tycker att det är fjantigt att man inte man göra rent takluckorna ordentligt…men det kan man.

På vår vagn är det simplast att släppa luckan med dom sex stjärnskruvarna som håller den i karmen.Sedan är det bara att lyfta luckan rakt upp med handtag och hela klabbet. Takluckan består av två delar som är ihopmonterade med en torx T20 som man släpper försiktigt, var rädd om gummipackningen.
Nu har man fått isär luckorna och det är dags att tvaga av dessa. Jag använde mig av mirakelmedlet Ren Fritid och en mjuk skumgummisvamp att gno med. Glöm inte att spola med vatten innan så du får bort all lös smuts som eventuellt kan orsaka repor. Om du är noggrann som jag så tar du fram sämskskinnet och torkar torrt, dels för att slippa vänta på att det torkar och sen slipper man kalkfläckar på sina nytvättade luckor.
Jag avslutade det hela med att “polera” luckorna med en omgång av Meguiars Cleaner&Wax. Detta kanske är en anings överkurs … men va fan har man ändå tagit bort dem så … 😀
Sedan när samtliga luckor är rena och putsade är det bara att skruva dit dem igen … förhoppningsvis får du njuta av betydligt mer ljus i vagnen än innan. Jag tyckte att det gjorde en väldig skillnad.

En kommentar till “Mer rengöring”
  1. Nyanders skriver:

    Jag gjorde likadant för ett par veckor sedan. Det började med att jag skulle byta ett av stängningshandtagen (heter det så?) på en av luckorna. När luckan väl var borta så var det skitenkelt att ta isär och tvätta rent, så jag fixade de andra två luckorna också.

    Vilken skillnad det blev! Luckorna var nog inte tvättade på några år och det samlas en hel del skit ovanpå den inre delen.

    Ha en bra campingsommar!

Lämna en kommentar