Så var äntligen söndagen kommen när det var klubbat att Ola skulle flyttas hem, från sin säsongsplats uppe i Gillersklack, till den sköna garageuppfarten. Dock inte utan orosmoln för jag hade hört ryktesvägen att det hade kommit snö i Kopparberg i början av helgen. Grannen slog en signal för att säkerställa väglaget i Gillersklack och tjejen i receptionen intygade att det var lite snö i terrängen men på vägarna var det fritt.
Strax efter 10:30 anlände vi till en vintercamping som sjöd av rörelse. Många hade tänkt samma tanke som vi, att helgen skulle vigas åt hemtagning av husvagn. Som tur var stämde tjejens story om snön. Lite i dikena men tomt på vägarna.

Vi hade knappt klivit ur bilen så kom nästa orosmoln. Två av Klackengrannarnas vagnar satt som fastgjutna i gruset. Hur står det till med vår vagn då? Vi hade flyttat den några helger tidigare så det borde inte vara några problem. Efter en snabb insats med grannarnas fastkärvade bromsar kunde vi hänga på vår egen Ola och checka ut från Gillersklack.

Uppe på riksväg 50 kändes det riktigt bra. Solen kikade fram mellan molnen och vi var på väg hem med Ola. Snart börjar säsongen på allvar men först ska det tvättas och skrubbas och en del saker ska justeras inför valborgshelgen som blir vårat startskott på sommarsäsongen. Återkommer till detta senare men Vildcamparna är i högsta grad inblandade …

Lämna en kommentar