Idag har vi roat oss med att montera upp ett Penta-tält som vi fick med till Gurra när vi köpte honom. Vi har funderat på att slå upp tältet men känt viss oro för det … det är ju såååå stort och såååå många pinnar. Nu är vi inga tältmänniskor alls och har faktiskt inte slagit upp tält  på 2,5 år, ja sedan vi köpte markisen, men nu har Fru Ð fått för sig att vi ska ha med oss cirkustältet till Läppe kommande helg så… Vad är hon ute efter? Skilsmässa? Finns ju enklare sätt väl? 😉
Så idag var det dags. Vagnen rullades fram en bit på Ðorfmiester´s camping för att aset till tälthelvete ska få plats och sen bars det säckar till detta förbannade tält … 1 säck, 2 säckar, 3 säckar … ja 4 säckar var det totalt med en sammanlagd vikt på dryga 80 kilo … inte nog med att hon vill ha skilsmässa, hon ska ha ihjäl mig också för att kvittera ut den mustiga livförsäkringen, antar jag.

På klassiskt manér vändes säckarna upp och ner och innehållet tömdes ur … själva tältet var ju ingen baggis men resten av plockepinnet då?? Ordentliga som vi varit hade vi naturligtvis sett till att ha en bruksanvisning med oss …. NOT. Efter ett par minuters velande plingar det till i hjärnkontoret, dags att inkassera en tjänst, vi hjälpte ju grannen med deras Penta förra våren 😀
Grannen kommer förbi och ser lika förvirrad ut som oss men beslutar sig snart för att lunka hem och skriva ut beskrivningen till tältet medan jag och Eva famlar vidare i mörkret med jätteplockpinnet utan nån större framgång. Strax innan skilsmässopapprena var underskrivna dyker grannen upp med en komplett beskrivning i A3 format … KUNGLIGT!
Vi lägger ut pinnarna likt man gör på filmerna som finns på Isabellas hemsida men pinnarna ser inte ut att stämma med antal och modell på bruksanvisningen. Vi har bland annat ett par konstiga pinnar som känns väldigt bekanta och vi ser ganska snart att pinnarna till baldakinen saknas men vi ser att grundstommen finns så de dystra molnen börjar skingra sig. Grannen ursäktar sig med att han måste hem för att vara lekfarbror på barnkalaset han smitit från men stärkta av vägledningen fortsätter jag och Eva själva med att så sakteliga få upp tältet. Det tar sig rätt okej och eftersom vi bara skulle smälla upp det för att checka hur skicket är och hur komplett tältet är så skippade vi sträckningen. Lagom tills vi fått upp det dyker grannen upp som gubben i lådan. Märkligt att han dyker upp precis när tältet är upprest?!

Jag och grannen i dalen står och beundrar verket som tyvärr saknar de pinnar som gör att baldakinen sitter som den ska när Eva kommer tillbaka uppifrån huset och ifrågasätter mitt IQ … que? Du har ju tagit stativet till vintertältet ditt pucko … hummm det plingar till vart jag sett den konstigt stukade pinnen. Det är taket på vintertältet ju … men jag är säker på att jag lämnade kvar en påse med pinnar på vinden. Likt en vessla ilar jag upp på vinden och mycket riktigt, där i hörnet står det jag trodde var vinterstativet som vid närmare efterforskning visar sig vara stängerna till baldakinen.
Eva mutar grannen med en öl för att han ska assistera nedtagningen av tälthelvetet medan hon lagar middag … ah va gott det är med en kall efter ett hårt slit.
Nertagningen däremot sker utan större problem för nu har vi märkt på alla pinnar och dom delas upp i olika påsar beroende på hur dom ska monteras vid nästa tältresning. Det här blir nog bra…så småningom.

3 Kommentarer till “Camparnas svar på slussning …”
 1. Jaså minsann – det bjuds på öl när jag inte är där. 🙂 Inte undra på att han ville ha ytterligare en öl till grillmaten sen. *haha*

  Oooops gjorde jag bort mig nu?! 😉
  //Majk

 2. Hahaa, vilken härlig beskrivning, detta hade jag velat se, intet för att en annan är nå specialist på att smälla upp tält 🙂 Hoppas ni har det gått i Läppe!
  /Nina

  Ska skicka ut en inbjudan till nästa gång … btw så kommer det ske på Läppe så häng på Cabbyn och kom upp … eller var ni redan uppsatta som deltagare?
  //Majk

 3. Mange skriver:

  Världens bästa tält. Jag satte upp vårat i Lördags med lite hjälp av Ellan.

  Är nog riktigt vasst om man ska säsonga, stod o kikade i det och placerade ut bordet, stolar o lite annat man kanske har … men resten av tältet då? Dansbana? Speedwaybana? Frysa golvet och börja träna curling kanske? 😉 Som sagt, har man väl en beskrivning och rätt antal stativ är det nog ingen större match att smacka upp det. Ha det gött mannen!
  //Majk

Lämna en kommentar