Under ett halvår hade jag, tillsammans med “Larzan” och några till, planerat inför Husvagnsforums 5-årsjubileum som under Kristihimmelfärdshelgen skulle äga rum på Läppebadets camping. Det var en lång resa som denna onsdag hade nått sitt slut. När Majk kom från jobbet hade jag och dottern överlastat vår husvagn å det grövsta (och då hade ändå “kristerj” avlastat oss med fyra stora kartonger dagen innan). Vi hade under dagen packat in mat och dryck, kläder, underhållning till barnen samt ett tiotal stora kartonger med priser till de tävlingar och lotterier vi hade planerat in under festdagarna. Då vi på eftermiddagen rullar in på campingen, som ett av de första ekipagen, väljer vi i lugn och ro ut en plats där vi känner att vi kommer ha bra överblick över allt som kommer att ske de närmaste dagarna. Vi hinner precis att påbörja vårt förtältsbyggande då “Carina och Stefan” dyker upp…och kort efter dem “familjen Lindblom”. Dessa ekipage kommer resten av helgen att omge oss då de väljer att ställa upp intill oss. Det är inte ofta man har sådan supertur med grannarna. Efter att vi har fått upp vårt förtält (med bara lite tandagnissel) grillar vi lite korv och sedan blir vi ett litet tappert gäng som sitter ute och pratar medan mörkret faller.

Under torsdagen strömmar det till fler forummedlemmar. Jag träffar både gamla välbekanta och helt nya ansikten. Som en av arrangörerna har jag sporrat för att allt ska vara välplanerat på förhand så att dagarna på Läppe blir avslappnade även för oss som ska hålla i spakarna. Därför kan vi slappa oss igenom dagen med lite tjenare och mors bland vagnarna. På kvällen bildar alla deltagare en stor ring och så presenterar vi oss för varandra…och som vanligt hör man bara hälften av namnen och den andra hälften glömmer man snabbt bort. Även denna kväll avslutar vi utomhus. Jag som vet att jag har en del att stå i dagen efter går och lägger mig tidigare än vissa andra. Vi sover sedan gott fram tills att “admin” sticker in huvudet genom vårt fönster och vrålar “Har ni fest?”.

På fredagen drar festligheterna igång på riktigt. Dagen börjar med lite olika aktiviteter för barnen. Först får de köra radiostyrda bilar på en stor bana som “kristerj” har tagit med sig, sedan dyker det upp ett flummigt par som håller i lite olika, kaotiska lekar och till sist får de som vill målas i ansiktet. Jag och “Fru Didde” sätter under tiden ut den tipspromenad som ska ske under dagen och när det är gjort börjar de lotter vi har till försäljning att säljas. På mindre än en timme har lotterna sålt slut och de flesta har hämtat ut sina vinster ur vårt förtält. Vilken lättnad att äntligen bli av med lite av den ballast vi har haft i vår garderob hela våren. Gissa om vindskydd, melaminserviser, campingstolar och allsköns andra saker tar plats? När även tipspromenaden är avlutad börjar vi laga middag. Tanken var att alla skulle samlas på dansbanan och äta gemensamt men då vi låg lite efter i schemat valde vi att tränga in oss i vårt förtält och äta vår middag där tillsammans med “Lindblommarna”, “Stefan och Carina”, “Aron och Crisse”, “Markus V” och “familjen Didde”. Finns det hjärterum så finns det alltså plats för 17 personer att sitta ner och äta inne i förtältet. När maten är tuggad småspringer vi genom regnet ner till dansbanan och stämmer upp till ljuv (?) karaokesång. “justme_68” har riggat upp en stor, härlig anläggning och det sjungs och skrålas långt in på natten.

Även lördagens första aktiviteter går i barnsligt tecken. Mer radiostyrda bilar och sedan har campingägarna ordnat en rolig skattjakt med en jättekista med godis som skatt. Mycket lyckat tycker både barn och vuxna. Efter detta är det dags för ett obligatoriskt långbord. Då solen visar sig från sin bästa sida dukar vi upp under en klarblå himmel och grillarna går heta fram tills det är prisutdelning för tipspromenaderna och de högvinster som hade sparats från fredagens lottförsäljning. “Smedjan” tog hem förstapriset i tipspromenaden med sina 12 rätt och exakta svar på utslagsfrågan. “BoUte” vann första högvinsten av 15 och vad jag minns så valde han en spänningsomvandlare som pris…men sedan gick det undan och “vinstbordet” krömp i rask takt (jag minns även att LasseGm fick den sista vinsten – en ½-års prenumation på tidningen Husvagn & Camping). När detta kaos var slut var det dags för nästa – fiskdamm. Alla ungar ställde sig i en lång kö och fiskade upp en varsin godispåse och en tandborste. Den här dagen var tänkt som själva kulmen på helgen så när fiskspöt var ihoptrasslat var det bara att slänga sig iväg upp till långbordet igen. Nu var det dags för femkamp. Två timmar senare och med skrattkramp rasslade hela gänget ned till dansbanan igen. En trubadur hade intagit scenen. Visst var det lite roligt att sjunga till önskade godbitar men de flesta satt mest och pekade och vinkade åt den storbildsskärm med deltagare från Bolmsö camping som var uppriggad bakom trubaduren. Jag vet inte om trubaduren förstod men han log i alla fall då vi strax innan klockan 22 bad honom vara tyst för nu skulle det skålas med Bolmsöträffen (de medlemmar som bor längre söderut hade också en 5-årsträff). Länkningen gick väl si så där kan jag säga men vi skålade glatt ändå och fortsatte sedan att sjunga och dansa till trubaduren. När han valde att packa ihop för kvällen var “justme_68” inte sen att starta upp karaoken igen. Sjöng vi falskt på fredagen så sjöng vi både falskt och tondövt på lördagen…men vem brydde sig. Vi hade ju så roligt och för mig hade i alla fall all spänning äntligen släppt och jag partajjade ohämmat med de andra. Efter en mycket liten efterfest la vi oss nöjda.

På söndagen började alla att packa ihop i sakta mak. Någon kom förbi vår vagn och sa att vi skulle samlas om en stund för några avslutande ord. När jag gick ut för att samlas med de andra kom det folk vällande från alla håll. När jag såg den stora fruktkorg som överräcktes till mig kunde jag knappt hålla tillbaks tårarna.  Jag har verkligen haft roligt under planeringen och genomförandet av detta jubileum och att kröna det hela med er uppskattning kändes verkligen fantastiskt. Ett otroligt stort tack till er alla!

När vi sent på söndagseftermiddagen rullar in på gården hemma kändes det både skönt och avslappnande men samtidigt lite tråkigt – oj, vad länge det är till september och nästa stora, roliga grej med alla härliga människor från Husvagnsforum.

Läppe camping har vi skrivit om förut här på bloggen. Fortfarande har vi Läppe som en storfavorit så jag skriver inget om service och faciliteter. Däremot måste jag ta tillfället i akt att åter tacka Per & Oksana. Ni är underbara campingvärdar och jag önskar er all framgång i campinglivet. Må Läppe blomstra!

Lämna en kommentar