Vår jungfrufärd gick till Herrfallet strax utanför Arboga. Det var precis lagom långt bort för en nybliven husvagnsägarfamilj. Vi tog oss ut till campingen på guppiga och kurviga vägar och vi nådde vårt slutmål utan några nybörjarincidenter. Vi fick själva välja ut den plats vi ville ställa upp oss på och valet föll på en grön plats (som senare visade sig vara ett gyttjehål) precis intill den stora lekparken. Vi stod precis mellan de två servicehusen. Det ena gammalt och skruttigt, det andra nytt och fräscht. Konstigt nog föredrog vi det gamla till allt utom betalduschningen. Mest för att det var så joxigt att hålla på med kortnyckeln till det större, nya huset.

Det var inte mycket till badväder men det hindrade inte vår treåring från att bada, med kläderna på, då vi gick på kvällspromenad längst ut på udden. Det fanns flera badplatser att välja på längs vår väg. Det var även gott om stora uthyrningsstugor på udden. De flesta var uthyrda till holländare.

På lördagen åkte vi in till Arboga. Det är en jättegullig stad men så mycket mer än jättegullig hade de inte att erbjuda. Vi gick in på Bryggerimuseét och tittade på……saker. “Kommer efter som Arbogaöl” sägs vara ett välkänt uttryck men det säger mig lika lite som detta museum gjorde. Vi kom undan från regnet en stund iallafall.

På kvällen hyrde ungarna (Micke inkluderad) trampcyklar och hade race på campingen. Vi gick en promenad bland långliggarna, vilka var rätt många, och smygkikade på snygga förtält och fanatiska nagelsaxgräsklippningar. I campingtidningen från SCR stod det i beskrivningen att det finns ponnyridning på campingen men det stod inte att detta bara gällde vissa veckor. Självklart var det ponnylöst under vår vistelse så vår hästälskande dotter, som hade sett fram emot ridning, fick nöja sig med att titta på kaninerna som fanns i ett fång.

Som jag skrev var platsen vi valde grön på ytan men mycket lerig under det fina gräset. När vi skulle åka hem fick vi trixa, backa, vrida och putta vagnen vilket gjorde att vi lämnade en bred och djup fåra efter oss. Kanske kan de odla vattenmeloner i den inför nästa säsong?

+ Barnvänligt

– Dålig info angående ponnyridningen

SCR har satt fyra stjärnor på campingen

Vi betalade 150:-/natt inkl. el

Lämna en kommentar