Charmen med att ha husvagn är att man kan bestämma sig på sekunden. Precis det gjorde vi denna fredag. Vi bestämde på dagen att då Majk kommer hem från jobbet så ska jag ha packat vagnen klar så att vi kan dra iväg över helgen. Sagt och gjort. Majk hinner byta om till shorts och t-shirt innan han får hänga på vagnen på vår, för helgen inlånade, bil – en Chevrolet Blazer S10 -99 (hade inte Majk berättat här vad det var för “ras” hade ni fått nöja er med att den var en bil åt det bronsfärgade hållet). Tanken var att vi skulle åka till någon av campingarna kring Eskilstuna så när vi lämnade stan bakom oss var det Malmköping och dess campingplats vi tog sikte på. Vi hade hört väldigt mycket gott om den så nu äntligen var det upp till bevis.

Då vi glider nerför infarten stönar Majk då han inser att hans plånbok ligger kvar hemma i jobbarbyxorna. Förutom hans VISA-kort saknar vi nu även campingkortet. Detta löser sig dock direkt då vi efter en förvirrad förklaring för Carola och Jack (campingägarna) ändå får bli incheckade på enbart vårt ord…. och min legitimation. Vi bad om en plats nära lekplatsen och det kan man lätt säga att vi fick. Vår plats gränsade till den fina och moderna lekplatsen. Ungarna älskade den och vi kunde luta oss tillbaka med barnen i sikte så gott som hela tiden. Platsen hade även sjöutsikt samt låg nära det superläckra servicehuset. Servicehuset måste vara, om inte landets så, iallafall Södermanlands fräschaste. Dock tyckte vi att det var lite väl saftigt att de tog betalt för duscharna då campingavgiften var rätt hög – för en camping mitt i ingenstans.

Helgen var solig om än lite blåsig. Barnen vågade sig på ett bad nere vid det fina hundbadet då vi var ute på promenad, vi träffade på “grannarna” vi hade i vintras uppe i Klacken, stadsvandringen inne i Malmköping klarades av på en kvart, minigolfbanan testades av juniorpatrullen och helgen avlöpte som campinghelger brukar med god mat, lugnt tempo och trötta kvällar. När vi rätt sent på eftermiddagen checkar ut från campingen (det var ingen brådska denna soliga söndag) inser vi att – äntligen är sommaren här. Välkommen!

+ Det supertrevliga bemötandet av campingägarna samt att man såg dem ute på campingen flera gånger under helgen.

– Det enda vi kan lägga på minuskontot är att strömmen vid ett par tillfällen svajade på lördagskvällen men med tanke på att så gott som alla satt inne i sina vagnar och glodde på Perelli i Melodifestivalfinalen så var det kanske inte så konstigt.

SCR har satt tre stjärnor på campingen

Vi betalade 210: -/natt inkl. el

tyvärr glömde vi kameran hemma denna helg så samtliga bilder är tagna med mobilen.

4 Kommentarer till “Malmköpings camping 23-25/5-08”
 1. Ni verkar haft tur med både väder och campingplats samt snälla campingägare denna gång!! 🙂

  Yepp Åse, lite tur ska man ha ibland. En hel dels skillnad på dessa ägare mot Mariefreds Camping tex. Jack och Carola var precis så trevliga som rykten om dom säger. Vi kommer garanterat tillbaka hit.
  //Majk

 2. Thermal skriver:

  Där ser man ni hitta te m-köping till slut;-)
  Synd att vi inte var där den aktuella helgen frun jobbade delade turer o jag
  byggde altan så vi vart hemma just den hlgen.
  en annan gång kanske.

  Självklart Thermal hittar vi dit 😉
  Hoppas att altan bygget blev bra, inte alls omöjligt att vi återkommer till M-köping i sommar.
  //Majk

 3. Det ser ju fräscht och fint ut på Malmköpings Camping!
  Visst är trevliga, aktiva och schysta campingvärdar guld värt för en camping.
  Håller med om det mysiga med husvagn, att kunna snabbt sticka iväg på äventyr och avslappning utan att planera långt i förväg och boka övernatningar.
  Ha det bra!
  / Bosse

  Det var riktigt nice i Malmköping, det var precis så bra som vi hört om den campingen och personalen var super duper. Tyvärr finns det inte så mycket mer att göra än att lata sig vilket i sig kanske inte är helt fel.
  //Majk

 4. Carina skriver:

  Säger som nån på forumet, om ändå hockeyn börjar snart 🙂
  Psst, ZI är okey, han får godkänt till och med av mig igår
  faktiskt!
  Men jäklar vad ni grejat med husvagnen er ser jag ju nu,
  både inne OCH ute tydligen, skoj att greja till det med
  det lilla extra!

  Men åhhhhh om det ändå vore sommar snart……som jag längtar…..

  Tjena moss Carina!
  Zlatan är kung!
  Ja vi har pysslat om den en hel del nu och lite mer finns att göra, skoj att förändra lite och sticka ut lite grann kanske.
  Hoppas på lite sommar denna veckan så det blir en fin midsommar, själva ska vi fira i Läppe utanför Vingåker.
  //Majk

Lämna en kommentar